28. kolo
06.04.2013 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Greuther Fürth 1:0

Fotbalisté Gladbachu zvládli utkání s posledním Füthem a naplnili tak papírové předpoklady, výhra se však nerodila lehce. Domácí totiž nebyli lepší a navíc dlouho nedokázali překonat obranu soupeře. Nakonec se to povedlo Luuku de Jongovi, který vstřelil jediný gól utkání v 74. minutě. Gladbach se tak dostal na šesté místo s jedenačtyřiceti body, Fürthu se záchrana opět vzdálila a na barážový Augsburg ztrácí stále devět bodů.

Hosté přitom dlouho drželi nerozhodný výsledek, jenže po vyloučení Matthiase Zimmermanna mírnému náporu soupeře neodolali. V úvodní čtvrthodině nic zajímavého k vidění nebylo, avšak poté překvapivě v první vážnější akci byli hosté. Po rohovém kopu střílel nebezpečně Petsos, ale brilantní zákrok předvedl brankář ter Stegen. Hosté skvělé bránili až do konce prvního poločasu, Gladbach výrazně přidal po přestávce.

Už po necelých pěti minutách hry se dostal do obrovské možnosti de Jong, po skvělém zpracování mířil o malý kousek vedle. Ihned na to znovu hrozil houževnatý Fürth. Po skvělé kolmici za obranu se až před ter Stegena dostal Klaus, domácí strážce jeho pokus perfektním způsobem zlikvidoval. Gladbach ale tlačil stále více a z dvacet metrů se napřáhl Younes, jeho pokus mířil o pár decimetrů vedle.

Po následné akci utíkal přes dvacet metrů sám de Jong, brankář Hesl se však nenechal zahanbit a jeho pokus zlikvidoval. Hosté si sami zkomplikovali situaci v 66. minutě, kdy zbytečnou druhou žlutou kartu obdržel Zimmermann. Hosté poté mohli jít z ničeho nic do vedení, ovšem Sararer znovu zblízka nepřekonal skvělého ter Stegena. Gladbach se nakonec dočkal necelou čtvrthodinu po snadné a pohledné kombinaci.

Na jejím konci stanul Wendt, který přihrál před prázdnou branku Jongovi a ten se nemohl mýlit. Fürth v početní nevýhodě bojoval i nadále a snažil se tvořit hru, navíc si vytvořil ještě jednu obrovskou příležitost. Z deseti metrů skvěle pálil Prib, i nyní ale znovu úřadoval hrdina utkání ter Stegen a domácí hubený náskok udrželi až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/monchengladbach-vs-greuter-furth-1-0-highlights

Zimmermanna asi pošlou brzo zase zpátky do Gladbachu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele