16. kolo
08.12.2012 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Diego a spol. obrali skvělý Dortmund o tři body

Před vynikající kulisou, jež vládla v Signal-Iduna-Parku, se odehrávalo zajímavé drama mezi domácím BVB a VfL Wolfsburg. Pro fanoušky Borussie se však tentokrát jednalo o tragický kus. Představení, výrazně poznamenané sporným verdiktem sudího Starka, přineslo oku lahodící fotbal v podání domácích aktérů, pět branek, spoustu karet (včetně červené) a zejména značnou porci emocí. A to vše vyústilo ve výhru Vlků, kteří ke třem bodům přišli tak trochu jako slepý k houslím.

Domácí se ujali vedení již po necelých šesti minutách hry, kdy se po faulu Hasebeho na agilního Götzeho zahrával na hraně pokutového území přímý kop. K němu se postavil Marco Reus, jenž učebnicově poslal balon do malého vápna. Benaglio zasáhnout nemohl - očekával totiž hlavičku Lewandowskiho. Černožlutí svého soupeře ani po rychlé brance nijak nešetřili a soustavně tlačili na hostující jedenáctku. To vše za báječné atmosféry, kterou si od 13. minuty dortmundští fanoušci naplno užívali.

Další přímý kop zahrával Reus z podobné pozice v 18. minutě a následná akce se podobala té gólové jako vejce vejci. Po ideální trajektorii Reusova projektilu tentokrát před dotírajícími borci v žlutém zasahoval Benaglio. Druhá branka visela ve vzduchu, mnohdy si dokonce fotbalisté BVB ve vápně soupeře překáželi. S dravým presingem si hosté vůbec nevěděli rady, bez balonu na kopačkách se dost naběhali a jedna zajímavá příležitost Kloppova výběru tak střídala druhou.

A pak jako rána z čistého nebe přišlo vyrovnání okořeněné vyloučením Marcela Schmelzera. Po naprosto ojedinělém průniku Vlků do dortmundské šestnáctky trefil Bas Dost koleno německého obránce. Věhlasný sudí Stark však viděl Schmelzerovo neexistující hraní rukou, ukázal na penaltu a vytáhl červený karton. Diego si s exekucí pokutového kopu poradil s jistotou sobě vlastní a zápas najednou nabral zcela nový směr. Nezaujatý fanoušek musel konstatovat, že VfL získal nezaslouženou výhodu.

A aby toho nebylo málo, Wolfsburg záhy skóre utkání otočil. Tentokrát se však jednalo o regulérní branku. A nejen platnou, ale i velmi pohlednou. Po zahrání přímého kopu Diegem se v šestnáctce blýskl svým nádherným zakončením z voleje Naldo. Brazilec zamířil naprosto přesně a Weidenfeller plachtil ke své levé tyči marně. Najednou mohlo domácí borce mrzet, že ze svého dosavadního tlaku vytěžili jen jednu branku.

Po šesti minutách druhého dějství se efektními nůžkami prezentoval Reus, našel však jen náruč švýcarského strážce wolfsburské svatyně. Ačkoliv měli hosté početní výhodu, nadále se povětšinou bránili a sázeli na nakopávané balony, jak tomu například bylo v případě Dostova úprku. Ten byl zpacifikován jen dobře se vracejícím Gündoganem. To svědčilo o tom, že domácí desítka bude hrát v obraně na naprosté riziko.

Před navršením hodiny hry byla Kloppova družina za svou snahu odměněna vyrovnáním. Po sporně určeném rohovém kopu následoval hustý závar ve wolfsburské šestnáctce. Několikrát se míč vrátil "do ohně", až musela zaznít píšťalka rozhodčího Starka. Dlouho očekávaná kompenzace se dostavila: Při hlavičkovém odvracení balonu si o něco hruběji počínal Kjaer a hlavní sudí rozpačitě nařídil penaltu. S tou Blaszczykowski naložil nejlépe, jak mohl, a začalo se od znovu.

Vyrovnání bylo dostatečným signálem i pro zaktivizování Köstnerova mužstva, jež se nyní snažilo využít své početní výhody. Tutovou šanci na opětovné vedení měl nejprve na noze Diego. Co se mu nepovedlo v roli střelce, to se mu na výbornou zdařilo v pozici nahrávače. Brazilec svou skvělou přihrávkou našel nabíhajícího Dosta, jenž byl po pasu snadno a rychle za celou dortmundskou obrannou. Tváří v tvář Weidenfellerovi pak Holanďan obstál a zavěsil k tyči.

Závěrečné minuty ještě přinesly tolik zajímavých momentů, že by stačily na jeden zápas. Neúnavní domácí hrdinové se nadechli k mohutnému tlaku. Z něho resultoval jak Reusův nadějný pokus z přímého kopu, tak i Dostův únik, jenž však tentokrát ztroskotal na vybíhajícím Weidenfellerovi. Šestou branku již nikdo nepřidal. Podruhé v sezóně tak Dortmund ztratil domácí zápas.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BVB s prehladom 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

no v té domácí lize nic moc teda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný, tak hlavně že porážíte ManCity, remizuje te s Bayernem a pak prohrajete proti Vlkům. V Lize Mistrů snad dostanete Barcelonu a v lize skončíte min. 5..

Reagovat
Popi

pozri sa aky to bol zapas a potom hubuj.

(apropo mam pre teba dobru zpravu v osemfinale Barcu dostat nemozu )

Reagovat
smazaný uživatel

Ano rozhodčí je zaříznul, to sem nevěděl. Stejnak to nemění nic na tom, že to měli zvládnout.

Pro zajímavost, já nepsal nic o osmifinále

Reagovat
Popi

tak myslim si ze kedby padli vo stvrfinale proti Barce tak by boli v Dortmunde vsetci spokojni (Sice oni su uz spokojny teraz )

No ked ta rozhodca zareze tak ako zarezal ich tak sa hra tazko, ale oni hrali aj tak na vitaztvo (to by vacsina klubov nespravila)

Reagovat
smazaný uživatel

ani na tvý demenci to nic nemění

Reagovat
smazaný uživatel

Když nemáš co napsat, tak nepiš vůbec nic.

Reagovat
kalla

Dobrý sudí

Reagovat
smazaný uživatel

Dival sem se do penalty.. Rozhodci posral cely zapas.. celkove sem proti cervenym kartam + penalte.. cervena by se mela davat jen v momente - ze schvalne obrance zajede utocnika nebo kdzy mu utika a je evidentni ze ho nestihne a on jej skopne nebo kdyz chytne hrac balon ktere leti do brany.. ale normlani fauly, skrtnuti o nohu a dnes ze se od kolena odrazi mic a lizne ruku - tak to nebylo ani na zlutou.. kdyby piskl penaltu, tak mu nikdo nic nenamita.. ale tohle? fakt POSRAL cely zapas.. namysleny STARK

Reagovat
smazaný uživatel

Skurvenci-posrali mi celej tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Štark by měl vzít píšťalku a hodit jí někam do Rýna protože to co dneska předvedl.. dostal by do držky v 1.B třídě..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BVB může říct titulu goodbye

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze ten hajzel stark bude dostatocne potrestany

Reagovat
smazaný uživatel

To,čo urobil ten rozhodca,to je na porazenie.Napriek tomu sú pre mňa výkony BVB v lige nezrozumiteľné,keď ich porovnáme s výkonmi v LM.Postrácali množstvo bodov v súbojoch s malými a pritom remizujú na Bayerne a vyhrajú najťažšiu skupinu v LM.Povedal som, že Bayern bude mať pred nimi po sezóne odstup asi 15 bodov,ale už to musím opraviť na takých 20.Budú mať problém skončiť aj na druhom mieste.Ale keď sa pozriem na ich káder,tak prekvapením je pre mňa iba LM.Ten káder je nekonzistentný: Je tam Humels,ako svetová špička. Potom Schmelzer,Piszek, Reus, Lewandowski a Gotze,ako nemecká špička.Zároveň však priemerný Kuba a potom podpriemerní hráči, ako Subotič (typický kiksar), Gundogan,Perišič,Schieber a ostatní.Odchodom Kagawu stratili dirigenta(bol ako Xavi),takže niet tam ten um.Opakujem,výsledky v LM sú pre mňa prekvapením,pri takom kádri a som zvedavý na ďalší vývoj,ponúka sa mi,že skončia v ďalšom kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře udělali

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.trilulilu.ro/video-sport/borussia-dortmund-2-3-wolfsburg

Náhodou Dortmund předvádí jeden z nejlepších fotbalů v Evropě letos. Jen mají tu smůlu, že jim to tam nepadá narozdl od Bayernu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele