26. kolo
16.03.2013 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Borussia nedopustila zaváhání a Freiburg vyprovodila bůrem

Svěřenci Jürgena Kloppa opět nezačali ideálně a zanedlouho museli lovit mičudu ze sítě, nakonec ovšem ještě do poločasu třemi brankami skóre otočili a po obrátce už zápas pouze kontrolovali. SCF tak zůstává těsně za pohárový místy.

Bojovníci z Breisgau začali na dortmundské půdě bez zbytečné bázně a od prvního fouknutí do píšťalky měli více ze hry, kulatý nesmysl se pohyboval výhradně po jejich kopačkách a BVB bylo tímto začátkem evidentně zaskočeno. Po chybě Subotiče se hnal na branku Terrazzino, váhal ale tak dlouho, až nakonec o míč přišel. Rychlý protiútok zakončoval Flum, ovšem z úhlu do branky nezamířil.

Odpověď Borussie přišla až ve čtrnácté minutě, kdy se po Sahinově rohu dostal odražený míč ke Götzemu, ten okamžitě natáhl, Baumann ale jeho projektil zneškodnil a navíc byl domácí ekipě pískán útočný faul. Domácím však tento moment pomohl a hra se začala pomaličku vyrovnávat. Ve 28. minutě ale přišel tvrdý direkt: Sorg parádním centrem oslovil na zadní tyči Kruseho, ten prodloužil míč do ohně a Schmid už měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 0:1!

Těsně před odchodem do kabin ovšem přišla doslova smrtelná pětiminutovka, během které dokázal Dortmund prakticky rozhodnout. Nejdříve Sahin posadil z volného přímého kopu balón na hlavu Lewandowskiho, kterého neuhlídal Flum a polský kanonýr hlavičkou ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1. Uběhly sotva tři minuty, když Blaszczykowski předal ve vápně na Sahina, který zbytečně na nic nečekal a přízemní střelou k levé tyči Baumannovy branky otočil skóre na 2:1! Reus pak z malého vápna na hostujícího brankáře recept nenašel. Už v nastaveném čase však dílo zkázy dokonal Lewandowski - 3:1.

Stejný obraz hry byl k vidění i po změně stran. Gündogan nastartoval Reuse, ten ale z úhlu na skvěle reagujícího Baumanna recept nenašel! Herní taktovku už nyní pevně držela žlutočerná družina, která pohodlně kontrolovala průběh utkání a navíc neustále před soupeřovou brankou hrozila. Hodně aktivní byl v tomto ohledu Sahin, jeho další střelecký pokus byl ale zablokovaný.

Turecký reprezentant následně parádní přihrávkou oslovil na pravé straně rozběhnutého Blaszczykowskiho, ten v pokutovém území prodloužil na Götzeho, odchovanec Borussen ovšem do vymezeného prostoru o fous nezamířil! Po kontaktu Götzeho s Krmašem ve vápně se domácí strana dožadovala u sudího Weinera penalty, ten však po poradě s asistenty nechal dále pokračovat ve hře.

Záhy však bylo definitivně jasno: Santana skvělým dalekonosným pasem oslovil Kubu, ten okamžitě vrátil do pokutového území a Sahin technickou ranou za pomoci břevna svým druhým zásahem po návratu do BVB zvýšil na 4:1. SCF tou dobou už jen vyloženě čekal na konec. Zaplněný Westfalenstadion se nakonec ale potupného bůra přeci jen dočkal. Lewandowski předvedl po levé straně ukázkový průnik, dostal se až před Baumanna a čerstvě příchozí Bittencourt už měl potom snadnou úlohu - 5:1. Posila z Cottbusu si tak zapsala premiérový bundesligový zásah! Šest minut před koncem ještě Lewandowski přestřelil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hovado! Neprodáš mi nějaký tipy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Ed_Hazard

Nuri

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele