14. kolo
27.11.2012 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia neudržela vedení a rozešla se s Düsseldorfem smírně

Obhájce mistrovského prvenství nedokázal naplnit roli favorita, přestože se mu po urputném boji podařilo otevřít skóre, Fortuna však dokázala po obrátce srovnat krok a odváží si tím z Dortmundu nesmírně cenný bod.

Oproti předpokládané základní sestavě se musel Jürgen Klopp obejít i bez Matse Hummelse, kterého zradilo koleno, jeho místo ve stoperské dvojici tak zaujal Felipe Santana, který toho zatím v letošní sezóně příliš nenahrál. Právě brazilský obránce byl zpočátku hodně vidět, kulatý nesmysl se totiž pohyboval výhradně na domácích kopačkách, avšak zejména na vlastní polovině, či lépe ve středu pole.

Hostující družina zvládla, i s velmi improvizovanou defenzivní čtveřicí (z ideálního složení chyběli hned tři hráči!), odolávat bez větších problémů, a zejména proti HSV často nejistý Balogun předvedl hned několik skvělých obranných zákroků. Za třicet minut tak v podstatě nebyla k vidění nadějná šance, hra obou celků byla vyloženě sterilní! Ukončit toho privilegium se snažil Lewandowski, hlavičkoval však neškodně.

Zatažená ruční brzda se ale nakonec přece jen odbrzdila. Velkou pozornost na sebe poutala hlavně dvojice Reus - Lewandowski, kteří si během minuty vzájemně vyhověli, ovšem rána druhého jmenovaného si cestu k brance nenašla, zatímco bývalý hráč Gladbachu na Giefera z úhlu recept nenašel! Ten samý hráč se pak šikovně zbavil Juanana, hned nato však uklouzl a mířil jen do připraveného strážce domácí branky. Dvě minuty před odchodem do kabin ale sílící tlak přinesl kýžené vyústění: Piszczekův centr sklepl Kuba pro Großkreutze, jenž mu balón vrátil a polský reprezentační kapitán ho z první uklidil nechytatelně pod břevno - 1:0.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Právě Blaszczykowski centroval do pokutového území, míč se ale nečekaně stočil na branku a Giefer měl rázem plné ruce i nohy práce! BVB chtělo co nejdříve pojistit hubený náskok a znatelnou převahu mohl v 52. minutě zužitkovat Schmelzer, napálil ale pouze jednoho z připravených obránců. Trestat chtěl po chybě dortmundské obrany Reisinger, tomu se však postavil do střely Ilsø, načež celou situaci jistil Schmelzer!

Právě levý krajní bek Borussen hned za pár okamžiků našel ve středu zcela osamoceného Großkreutze, jehož dělovka se ovšem do prostoru branky nevešla! Dění na trávníku potom na hezkých pár minut, vinou několika přerušení, utichlo, ani to však žlutočernou snahu nevymazalo. Klid mohl domácí straně přinést Reus, balón však nedokázal usměrnit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Krátce poté navíc utekl po levé straně aktivní Kruse, na jehož centr nedoskočil Schmelzer a Reisinger už měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 1:1. Závěrečná čtvrthodina by se dala charakterizovat místy až zoufalým náporem Dortmundu, který měl dvě velké šance k přetočení duelu znovu na svoji stranu, avšak Großkreutz z malého vápna nepochopitelně přestřelil, a Piszczek hlavou na Giefera nevyzrál!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BVB si polahky poradi 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
bruchy

Opravdu už není na co vsadit aby to vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnej bod pro Fortunu, a jeste venku..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele