28. kolo
06.04.2013 15:30 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - FC Augsburg 4:2

Vítězstvím Hoffenheimu nad Düsseldorfem se dostal FC Augsburg pod mírný tlak a bylo tak pro něj záhodno vybojovat na hřišti účastníka LM aspoň jeden bod. Fuggerstädter mohli využít značných zásahů trenéra BVB Kloppa do zahajovací sestavy, z níž pro tento zápas kromě brankáře Weidenfellera vypadly i další opory, které odpočívaly před odvetným utkáním LM s Malagou. Šanci tak dostali pro nezainteresovaného diváka zcela neznámí fotbalisté Bittencourt a Hofmann.

Úvodní minuty mnoho zajímavých momentů nenabídly, obě mužstva vstoupila do utkání zadrženě. O první větší vzrušení se postaral domácí výběr, když po Sahinově centru zprava nejprve hlavičkoval Bender a z blízka dorážel Subotič. Ani po Srbově zblokované střele závar nekončil a situaci "uklidnilo" až Hofmannova přestřelení brány. Augsburg se dlouho nebyl schopen dostat do zápasu a jeho kombinace končila dobrých třicet metrů před bránou náhradního gólmana Langeraka.

Naopak aktivní Dortmund byl záhy odměněn Schieberovou trefou, když si tento dlouho kritizovaný forvard ve vápně poradil s Clalsen-Brackerem a střelou z krátké distance otevřel skóre. Po Sahinem zahraném rohovém kopu pak mohl navýšit vedení dobře hlavičkující Santana - nestalo se tak. Po půlhodině hry nebyli hosté daleko od vyrovnání, když po Wernerově přímém kopu těsně nedosáhl na míč Mölders. Bylo to však varování, že i nekreativní a jinak pasivní tým může z ničeho vstřelit branku.

Tak se také stalo - a dokonce ve dvojitém balení. Nejprve po rohovém kopu napálil Baier merunu z dvaceti metrů do středu dortmundské brány. K překvapení všech bylo vyrovnáno. A aby toho nebylo pro fanoušky Borussie málo, dostaly Vosy ještě jeden gól do šaten. Na vině byl zadák Santana, jenž nešikovně prodloužil dlouhý nákop na nabíhajícího Wernera, jenž se tím pádem neocital v ofsajdu. Wernerovu ránu pak Langerak nešťastně vyrazil k nohám číhajícího Vogta, jenž pohodlně dorážel.

Po přestávce tak musel přijít na hřiště Lewandowski, jenž se záhy podepsal pod vyrovnávací branku. Polský útočník vyslal kolmým pasem do běhu Hofmana, jenž si v šestnáctce všiml lépe postaveného Schiebera, který vsítil svůj druhý gól zápasu. Rychlou odpovědí se mohl blýsknout český hráč FCA Jan Morávek, když po odebrání balonu lehkomyslnému Schmelzerovi a obkroužení brankáře Langeraka mohl zakončit z ostrého úhlu. Český borec však vyslal slabou střelu, kterou domácí stihli před brankovou linií zastavit.

Práce nově příchozích borců ze základní jedenáctky BVB byla znát. Po Götzeho dobře zahraném přímém kopu přistál kulatý nesmysl u Subotiče, jenž se ze vzdálenosti jednoho metru mýlit nemohl - 3:2. Zcela se tak naplilo ono proslulé "nedáš - dostaneš". Götze a Lewandowski pak vytrvale motali hostům hlavy a polskému forvardovi překazil gólovou radost domnělý ofsajd. Naopak jednoznačné postavení mimo hru Tchoyie na druhé straně hřiště rozhodčí nepostřehli a hráči BVB mohli děkovat fotbalové spravedlnosti, že při Kameruncově přestřelení brány nezůstala slepá.

V závěrečných minutách bylo jasně znát, jak Lewandowski touží docílit své desáté ligové branky v řadě. Velkou šanci na navýšení skóre pak zahodil Götze, když podobně jako v Malaze selhal pár metrů před soupeřovou bránou - tentokrát vysoko přestřelil. V prodloužení pak přišlo to, na co Signal Iduna Park dlouhou dobu čekal - Lewandowski gól. Polský reprezentant si při průniku do vápna velmi dobře rozuměl s Götzem a zdařilou kombinaci zakončil střelou z krátké vzdálenosti. Oslavy Bayernu z mistrovského titulu však tímto již nijak překazit nemohl.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

nice

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund nebude asi nikoho setrit takze 3:0

Reagovat
Pharrell

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/borussia-dortmund-vs-augsburg-4-2-highlights

Tak 6 gólu je dobrá vizitka, ale vše tak nějak do prázdné brány...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/borussia-dortmund-vs-augsburg-4-2-highlights

Tak 6 gólu je dobrá vizitka, ale vše tak nějak do prázdné brány...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele