29. kolo
13.04.2013 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Přišli, viděli, zvítězili - Bayern sestřelil Norimberk 4:0

Bayern Mnichov působí dojmem nezastavitelné mašiny. Tentokrát zválcoval nebohý Norimberk, který svým prach mizerným výkonem v prvním poločase potvrdil, že se mu ve městě německého rekordmana zoufale nedaří. Po půlhodině hry bylo o vítězi rozhodnuto. Když pak hosté na začátku druhého dějství zahodili pokutový kop, šlo vytušit, že jim nebude souzena ani čestná branka.

Trenér FCB Heynckes dal dle předpokladů prostor náhradníkům a tak se v základní sestavě mistra objevili borci jako Contento či Can. Pokud pohled na mnichovskou soupisku hosty z Norimberku uklidnil, pak jim bylo již ve druhé minutě důrazně připomenuto, že hrají na hřišti jednoho z nejlepších týmů světa. To vyzkoušel Schäferovu pozornost ránou zpoza vápno Tymščuk a o chvíli později se před zkušeným kapitánem 1.FC objevil zcela sám van Buyten. Schäfer svůj tým podržel parádním zákrokem.

To však ještě tento protřelý mazák netušil, že bude v následující čtvrthodině hned dvakrát tahat míč ze své sítě. Bayern si vytvořil tlak, z čehož pramenil rohový kop. Při něm zůstal na značce pro pokutový kop zcela nebráněn Boateng, jenž efektními nůžkami tuto norimberskou nedbalost pohotově gólově potrestal. V defenzívě FCN zavládl zmatek. Schäfer ještě stihl zlikvidovat Pizarrovu střelu z ostrého úhlu, avšak na Gomezovo zakončení po pěkné Boatengově kolmé přihrávce byl krátký.

Ve 24. minutě byl Norimberk definitivně popraven, když se svého gólového zásahu dočkal i takový sváteční střelec jako Rafinha. Brazilský bek se střelou ve vápně do levého rohu brány postaral o navýšení skóre na tříbrankový rozdíl. Bylo zřejmé, že "zbývající" minuty utkání budou něčím jako "střílením do mrtvého." Když si na Ribéryho centr nabíhal na malém vápně Gomez, byli návštěvníci Allianz-Arény připraveni radostně zakřičet počtvrté. Německý reprezentant však poslal balon těsně nad břevno.

Mnichované byli třemi brankami prozatím nasyceni a tak se do poločasového hvizdu nic dalšího zajímavého neodehrálo. Bayern ve zbývajících minutách prvého dějství výrazně polevil, avšak Frankové toho nikterak nevyužili. Pouze Feulner se prezentoval nadějnějším střeleckým pokusem z hranice vápna, avšak náhradní gólman Starke se překvapit nenechal.

Na začátku druhého poločasu měli hosté jedinečnou příležitost vstřelit branku, když Rafinha utnul Frantzův průnik do vápna nedovoleným zákrokem, po němž následoval penalta. Avšak pokutový kop zahrávající Simons pouze trefil hlavu Starkeho, jenž si dobře vybral levý roh brány. Wiesingerovi svěřenci tak měli smůlu a jejich zoufalou situaci ještě umocnil Shaqiriho gól. Po rohovém kopu se Švýcar prezentoval pěknou přízemní střelou "z první" a trefil pravý roh brány, který přestal krýt Pinola - 4:0.

Hra pak měla spíše parametry exhibičního utkání a k vidění bylo několik střeleckých pokusů na obou stranách hřiště. Ani Bayern pak nebyl ve svém bránění tak důsledný a Starke musel být ve střehu. Avšak kromě několika nebezpečnějších rohových kopů se Der Club na nic kloudného nezmohl a čestné branky se nedočkal. Bayern tak pokračuje ve své spanilé jízdě a už si brousí zuby na semifinále ligového poháru.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

fandim oboum ale protože bayern uzmá titul jasnej tak norimberku

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
OVi.77

4:0, mohl by nastoupit Claudio v základu ať si zase zastřílí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

3:0 Gomez,Gomez,Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Ale su spokojený i za jedenkrát Ale dát si je takto v pohodě s OSMI hráči v základu, co pravidelně nenastupují od začátku, to je fakt parádní důkaz absolutní dominance. Pevně věřím že to prokážou kluci červení i proti házenkářům z katalánska.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Heynckes bude šetřit síly na pohár, ale věřím že i s protočenou sestavou letos Norimberk zdoláme ;) 3:1 Gomez, Müller, Pizzaro

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si bude chtít doma přebrat trofej ve vítězné euforii tip:3:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/ef2b88a789f2e5f92854432a04358d44/

Uvidíme jak se budou hráči Bayernu smát až dostanou podobnou nálož od ,,házenkářů z katalánska" jak píše nějakej vocas výše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele