6. kolo
29.09.2012 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leverkusen bez potíží přechytračil Fürth a dotahuje se na čelo

Farmaceutický celek dokázal na vítězství v SGL Areně navázat také proti Greutheru a především zásluhou střídajícího Sama, jenž se podepsal pod obě branky, si zapisuje další tři body. Bayer tak zaujímá šestou příčku, zatímco nováček zůstává předposlední.

Začátek utkání v BayAreně se nesl v hodně opatrném duchu: Greuther přicestoval k Rýnu s očekávanou defenzivní, místy až destruktivní taktikou a tato slova snad nejlépe dokumentovalo takřka neexistující napadání Franků, jež začínalo sotva na obrané polovině. Naproti tomu Bayer postrádal alespoň špetku ofenzivní invence, což mohlo vyústit jen ve velmi nestravitelnou úvodní půlhodinu. Pohnout s bezbrankovým stavem zkoušel ve 36. minutě Schürrle, ale stejně jako později na druhé straně dvakrát Nehrig, se jeho snaha nesetkala s úspěchem.

Po přestávce se na trávník podíval také definitivně uzdravený Sidney San, jenž nahradil nepříliš výrazného Karima Bellarabiho. To se hned ukázalo jako rozhodující moment celého utkání: Mavraj sice nedovoleně zastavil Kießlinga, ovšem kulatý nesmysl se ocitl u Schürrleho, jenž ho umně předal Samovi, který už měl před odkrytou brankou snadnou práci - 1:0.

Bayer po tomto momentu konečně začal naplno kontrolovat hru. Hned dvakrát mohl zvýšit na rozdíl dvou branek Kießling, ale jeho snaha se nesetkala s kýženým rozuzlením. Zasloužená odměna však na sebe nechala čekat jen do šedesáté druhé minuty: Pribovu chybu využil Carvajal, jehož přihrávka následně oslovila Sama, a ten svým druhým zásahem během dvaceti minut rozhodl - 2:0. Werkself si ve zbývajícím čase utkání pohlídala, naopak mohl přidat třetí zásah opět Kießling, vysoký kanonýr však evidentně neměl svůj den a na Grüna z úhlu nevyzrál.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele