10. kolo
04.11.2012 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf 3:2

Leverkusen v domácím utkání proti düsseldorfské Fortuně potvrdil roli favorita a byť hosté rozhodně nedali svou kůži nijak lacino, berou Werkself plný počet bodů. Tím se Bayer04 dostal před obhájce titulu Borussii Dortmund na průběžnou čtvrtou pozici ligové tabulky. Naopak Fortuna po tomto porýnském duelu prohrála již čtvrtý ligový zápas v řadě a zůstává tak stále na pouhých deseti bodech.

Domácí svého soupeře nijak nešetřili a již ve třetí minutě vyslal na Giefera nepříjemnou ránu na vzdálenější roh brány Schürrle. Německý brankář se nenechal zaskočit a vytěsnil pokus svého krajana na roh. Blízko vedoucí branky byl následně i Friedrich, ale co se oběma zmíněným borcům nepovedlo dotáhnout, uskutečnil za ně v 16. minutě Sam: Po Kießlingově přihrávce se tento křídelní hráč zjevil před düsseldorfským brankářem zcela sám, načež se blýskl parádním zvedákem ze 16 metrů - BayAréna mohla slavit pěknou branku a zasloužené vedení domácího výběru.

Werkself hrálo vše do not dle předem stanoveného plánu, naopak Fortuna nedokázala vyrukovat prakticky s žádným důvtipným útokem, což bylo dáno očividnou nepřesností v přihrávkách. Nešikovnost hostů však byla zastíněna snahou a vytrvalostí. Živěji tak postupně bylo i před Rensingovou bránou, jako třeba po Kruseho průniku, kdy následně Lambertzovi chyběl v šestnáctce proti Castrovi jen krůček. V 34. minutě však museli Meierovi svěřenci děkovat Gieferovi, jenž vytáhl efektní Schürrleho ránu z voleje.

S blížícím se koncem poločasu se fotbalisté Bayeru uspokojili s hubeným vedením a ze svého tempa výrazně slevili. Trest přišel v podobě vyrovnávací branky po Bellinghausenově rohovém kopu, na jehož konci byl úspěšný hlavičkový zásah Rafaela s přispěním nešťastné teče domácího Topraka. Ale jako by si Werkself umanuli, že přece jen budou odcházet do kabin jako průběžně vedoucí tým - s rychlou odpovědí přišli hned po pár sekundách: Opět měl v gólové situaci prsty Sam, jenž vyslal balon do malého vápna, kde se po souboji Levelse s Kießlingem dostal k bezprizorními míči nejrychleji Schürrle, jenž z blízka vrátil B04 do vedení.

V prvé minutě druhého dějství dal o sobě vědět Schahin, jenž z ostrého úhlu trefil boční síť. Následující chvíle přinesly napínavou podívanou, přičemž hosté svému rivalovi v rámci svých možností statečně sekundovali. Po hodině hry se na hřišti na chvíli zjevil Rolfes - po svém vystřídání uviděl hned za dvě minuty od rozhodčího Brycha červenou kartu za své ostré počínání v souboji s Bodzekem. Přesilovka dala Fortuně velkou naději na zdárné zvládnutí utkání - vše však vzalo za své již v 67. minutě. V rychlém kontru předběhl Bellinghausena Carvajal, prodral se do šestnáctky a posunul balon na nabíhajícího Castra, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek.

Castro byl při chuti a Giefer musel likvidovat jeho nadějnou dalekonosnou ránu. Hosté nesložili zbraně a závěr utkání zdramatizovali. Co se před chvilkou nepovedlo Castrovi, zvládl na druhé straně na výbornou Bodzek a svým střeleckým pokusem snížil na 3:2. Blízko vyrovnávací branky pak byl Wegkamp, jenž však svojí křišťálově jasnou šanci zahodil. Fortuna tak tentokrát rozhodně štěstí neměla a vyrovnání jí nebylo dopřáno.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele