18. kolo
20.01.2013 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Wiesingerova premiéra přinesla Norimberku dělbu bodů s HSV

Utkání na EasyCredit Stadionu od první chvíle nenabízelo zrovna dvakrát pohledný fotbal, ale spíše urputný boj, i přesto však byly po obrátce k vidění dvě branky, které se mezi FCN a Hamburkem postaraly o zaslouženou remízu 1:1.

Nový kormidelník "der Clubu" Michel Wiesinger musel před utkáním řešit nepříjemné problémy s obsazením stoperské pozice, odkud vypadl zraněný Nilsson, jeho místo nakonec po boku Kloseho zaujal velezkušený belgický reprezentant Simons, který se obvykle pohybuje ve středu záložní formace, kam se momentálně postavil Cohen. Možná trochu překvapivě zůstal pouze na lavičce Kiyotake.

Pohled na rtuť teploměru neukazoval zrovna dvakrát příznivé hodnoty, teplota se vytrvale držela pod bodem mrazu a všichni zainteresovaní tak rozhodně na trávníku nešetřili pohybem. To bylo na první pohled patrné zejména na norimberské ekipě, kde v tomto ohledu "vynikal" nezastavitelný hříšník Robert Mak. Slovenský křídelník měl záhy velmi nadějnou střeleckou pozici, ale branku o fous minul!

Ani jedna strana nedala té druhé vůbec nic zadarmo a k vidění tak bylo nespočet tvrdých a nesmlouvavých soubojů. Jeden takový absolvoval Mancienne s Pekhartem, bývalý obránce londýnské Chelsea si však při dopadu poranil kotník, načež musel hřiště, již po čtrnácti minutách, opustit (nahradil ho Bruma). Jinak se ovšem hra utápěla v hluboké krizi... Změnit se to snažil výhradně Mak, který po půlhodině hry posadil kulatý nesmysl ze standardky na hlavu Balitsche, ten ale hlavičkoval vysoko nad břevno. Oba hráči si před odchodem do kabin úlohy vyměnily, slovenský rychlík však nedokázal usměrnit míč na zadní tyč! Essweinova přízemní rána pak byla veskrze neškodná.

Hosté po příchodu z kabin evidentně přidali a začali si vytvářet mírnou územní převahu. Tu mohl po Skjelbredově centru zužitkovat Rudņevs, ale z dobré pozice hlavičkoval vysoko nad břevno domácí branky. Další možnost měl Jansen, ale z velké dálky těsně nedokázal usměrnit mičudu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi! HSV tak mohl po hodině hry "vysvobodit" dezorientovaný Pinola, jenž zamířil do tyče Adlerovy svatyně!

Stoupající tlak ovšem nakonec přinesl zasloužené ovoce: Jansen si na levé straně vyměnil míč s Aogem, ten odcentroval před branku, kde z bezprostřední blízkosti dopravil balón na místo určení Rudņevs - 0:1. Rothosen se však z vedoucí branky radovali pouhých pět minut. Gebhart po individuálním průniku oslovil zpětným pasem Pekharta, který už z malého vápna neměl problém zavěsit - 1:1.

Krátce nato mohlo být znovu všechno jinak. Tentokráte poslal přesný centr do pokutového území Jansen, avšak hlavičkujícímu Sonovi překazil radost skvělý reflexivní zákrok Schäfera, jenž se mohl spolehnout i na potřebnou dávku štěstí! Korejský štírek se však rozhodně nevzdával a během nadcházejících pěti minut si vypracoval další dvě nadějné příležitosti, nedokázal s nimi ovšem naložit ideálně a v tísni již poté domácího kapitána nepřekonal. Frankové už se v závěrečných minutách zaměřili výhradně na defenzivu, což mohl potrestat opět Son, ale svoji hlavičku opřel jen do levé tyče!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele