12. kolo
17.11.2012 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

Z Norimberku si mnichovský FC Bayern odváží bod za remízu 1:1. Úvod utkání přitom nikterak nenasvědčoval tomu, že favorit sehraje s aktuálně trápícím se soupeřem vyrovnanou partii, a že dokonce nebude s to využít čtvrthodinu přesilové hry. Mnichované sice zaskočili svého protivníka velmi brzkou a uklidňující branku, avšak to samé pocítili na vlastní kůži po změně stran. Bez Robbena a Ribéryho se tak mnichovskému gigantovi nepodařilo dosáhnout na skoro povinnou výhru nad FCN, jehož by naopak tento výsledek mohl nakopnout k lepším zítřkům.

Se šesti změnami v zahajovací sestavě vyrukoval mnichovský FC proti jedenáctce norimberského Der Clubu. Důvodem byla nejen zranění několika opor, ale i blížící se těžká bitva ve Valencii v rámci Ligy mistrů. Proto trenér Heynckes pošetřil právě hvězdného Ribéryho, jehož na levém křídle nahradil Shaqirim. Místo Lahma se pak na pravé obraně objevil Rafinha.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Již ve třetí minutě dostal předzápasový optimismus Heckingova výběru těžký direkt, když Mandžukič otevřel skóre. Při svém obranném zákroku odpálil Klose míč přímo k Tymoščukovi. Ukrajinec, suplující za zraněného Luize Gustáva, poslal balon na Kroose, jenž periferně viděl volného Chorvata, kterého svou přihrávkou napříč vápnem vyzval ke snadnému zakončení. Rychlou brankou získali hosté výhodu, ze které dokázali těžit. Kontrolovali hru a po ztrátě balonu se nezdráhali uplatnit malé fauly. Nažhavení Frankové se tak jen těžko dostávali do tempa a kouskováním hry se jim hroutilo zakládání útočných akcí.

To nic neměnilo na skutečnosti, že se domácí fotbalisté čím dál častěji dostávali až k mnichovské šestnáctce. Bavoři hráli na půl plynu, s vedením v zádech toho svému soupeři dovolovali čím dál více. A tak navzdory četným nepřesnostem v přihrávkách zaměstnali norimberští borci favoritovu defenzívu. O vzrušení se staral na pravé straně Chandler, po jehož akcích mnohdy zásoboval Mnichovany svými rohovými kopy Japonec Kiyotake.

Nejednou však také Frankové při svých ofenzivních manévrech opomněli bránit, což se jim mohlo vymstít zejména po akci Shaqiriho a Rafinhy. Po Švýcarově přihrávce totiž stanul brazilský zadák před Schäferem zcela sám. V duelu muže proti muži však potvrdil, že střílení branek není jeho úkolem a na skvěle reagujícím domácím kapitánovi ztroskotal. Před odchodem do šaten pak Shaqiri poslal balon na mnohem pravděpodobnějšího střelce Kroose, avšak reprezentační záložník zahodil svůj hlavičkový pokus, kterým přesně trefil Schäferovu náruč.

Kdo se z návštěvníků Frankenstadionu zdržel o poločasové přestávce, mohl jen litovat, že propásl šokový úvod druhého dějství. Hned ve druhé minutě totiž vyslal Feulner tak trochu propagační střelu - ta však k údivu všech přítomných skončila v mnichovské síti. Opakované záběry odhalily podivnou trajektorii Feulnerovy rány, která se těsně před Neuerem náhle zkroutila. Na prudkou změnu směru něm. gólmanská jednotka nemohla zareagovat. Pár okamžiků nato se už už mohlo mluvit o rychlém obratu skóre, když Frankové přečíslili svého soupeře. Gebhart však zakončoval velmi ukvapeně a ani Polter se svou dorážkou nenaložil tak, jak měl.

V 67. minutě zahrával Kiyotake přímý kop, kterým našel na vzdálenější tyči Poltera. Mladý útočník ohrozil hosty nebezpečnou hlavičkou, avšak pozorný Neuer byl o své pravé tyče včas a vytěsnil míč na rohový kop. I ten vypadal pro domácí slibně, Nilssonově pokusu tentokrát chybělo půl metru. V minutě 76. byli Frankové blízko možnosti zahrát pokutový kop - to by si však musel hlavní arbitr utkání všimnout Danteho hraní rukou v mnichovské šestnáctce.

Pár okamžiku nato uviděl svou druhou žlutou kartu v zápase Gebhart a šance na senzační vítězství se domácím zredukovala na minimum. Heynckesova ekipa hodlala powerplay zužitkovat, aktivní Shaqiri přihrával na volného Pizarra, před nímž v posledním možném okamžiku zakročil svou roznožkou Klose. Do závěrečného hvizdu se překvapivě nic dalšího neudálo a Bayern Mnichov tak své jubilejní sté utkání s bavorským soupeřem nemohl oslavit výhrou.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Mario se vraci, takze 0:3 a vic

Reagovat
smazaný uživatel

snad se stane zazrak a Norimberk uhraje remizu tip 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju 0:1....no a podle mě rozhodne Gomez, pokud nastoupí určitě góla dá....

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo psal preview? Divím se, že nezmínil návrat Supermária... nicméně máme tu derby, bude to těžký zápas, jednoho fíka určitě dostanem ..1:3

Reagovat
Bayernista18

Bude to těsný, tipuju 0 : 1.

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Filip12

FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Schwarze Wochenende für alle bayerischer Manschaften. N und M Punkten verloren, A und FÜ ebenso !

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Mátl, které Bavory jste myslel, že zaskočili soupeře brzskou brankou, jak píšete v úvodu článku? Norimberské, nebo Mnichovské?

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Mátl, děkuji za opravu

Reagovat
smazaný uživatel

Javimar zatim super posila za 40M

Reagovat
smazaný uživatel

no jo...už od začátku jsem si přál aby ten přestup nevyšel. Doufám, že se to s ním nějak zlepší...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele