5. kolo
11.09.2011 17:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2:1

Schalke se sice ve Volkswagen Areně ujalo brzkého vedení, Vlci ovšem utkání především zásluhou Mandžukiče otočili a připsali si tak druhou výhru v sezóně. Königsblauen prohráli po třech zvládnutých zápasech v řadě a ztratili tak kontakt s čelem tabulky.

Úvod utkání, jenž se nesl v hodně ospalém tempu rozjasnila až třináctá minuta. Huntelaar nastartoval Farfána, ten míč geniálně posunul Raúlovi, jenž se z těchto pozic obvykle nemýlí - 0:1. Vlci se po inkasované brance konečně probrali ze spánku a vzápětí mohli srovnat krok. Před Lakičem ale stihl včas zasáhnout Fährmann. Vzájemný duel se opakoval i ve 29. minutě, tentokrát však nemusel strážce hostující svatyně vůbec zasahovat.

Po půlhodině hry pak bylo z ničeho nic vyrovnáno. Novic v domácím dresu Jönsson posunul do vápna Mandžukičovi, ten byl u míče dřív, než Fuchs a hlavou pohodlně srovnal na 1:1. VfL bylo rázem při chuti. Z dálky napřáhl kapitán Träsch, pozorný Fährmann ale stihl zakročit. V závěru prvního dějství pak mohl Königsblauen po pěkné individuální akci poslat znovu do vedení Farfán, jeho rána si ovšem cestu mezi tři tyče nenašla.

Po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. K další střele se prodral Träsch, ani svůj druhý pokus však do branky nenamířil. O pár chvil později mělo velkou příležitost Schalke. Farfán našel parádním pasem do uličky Huntelaara, ten ale nedokázal zamířit přesně. Po hodině hry se tak mohlo znovu potvrdit známé rčení. Ochs nacentroval do pokutového území, na míč si nejvýše vyskočil Lakić, chorvatský střelec ovšem nedokázal stlačit míč pod břevno.

Hrálo se v rychlém tempu. Další příležitost na znovu získání vedení S04 měl po přihrávce Fuchse opět Huntelaar, z hranice penaltového puntíku ale nedokázal skvěle reagujícího Hitze překonat. To se nakonec ukázalo jako klíčový moment celého utkání. Osm minut před koncem totiž rozehrával volný přímý kop Schäfer, jehož zdánlivě neškodnou střelu tečoval Mandžukić do protipohybu Fährmanna, který neměl šanci zasáhnout - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke neuvěřitelným způsobem zdecimuje Wolfsburg

Wolfsburg-Schalke 04 1:5

Huntelaar dá tři banány

Schalke vorwärts

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa môjho wolfsburg vyhrá!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele