7. kolo
24.09.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Kaiserslautern 1:0

Wolfsburg v nepříliš pohledném utkání proti Kaiserslauternu i přes poločasovou nevýhodu o jednoho muže dokázal zvítězit a před vlastními fanoušky se sestupovému pásmu vzdálil na pět bodů.

Utkání nemělo prakticky žádné tempo, oba týmy kupily na hromadu obrovské množství nepřesností a do brankových příležitostí se takřka nedostávali. První výraznější pozdvižení ve Volkswagen Areně způsobila až třicátá minuta a Schäferův pokus z pětadvaceti metrů k pravé tyči, kde ovšem brankář hostí Trapp byl včas.

Obránce zelenobílých branku do poločasu ohrozil ještě dvakrát, nejprve jeho centr od lajny proskočil překvapivě na přední Trappovu tyč, kde byl ovšem hostující brankář opět pozorný a pak znovu ve 37. minutě, kdy si Rodnei jeho standardní situaci skoro srazil do branky. Namísto toho se však kopal roh, z něhož, stejně jako z ostatních, nic nebylo.

Nejzásadnějším moment první půle pak byla 45. minuta. Dlouhý nákop z vlastní poloviny se snažil pro sebe ulovit Schechter, nepohyblivý Sotirios Kyrgiakos jej však stáhl za rukáv a jakožto poslední hráč VfL viděl z rukou sudího Thorstena Kinhöfera červenou kartu. Do kabin tak oba týmy odešly bez jediné vstřelené branky a Felix Magath bez jednoho muže v poli.

Druhá půlka se odehrávala takřka ve stejném duchu jako ta první, jen s drobnou změnou - padla v ní jediná branka zápasu. V 63. minutě Schäfer po patičce Helmese zatáhl po levé straně míč až do šestnáctky, tam jej naservíroval do ohně, kde našel Ashkana Dejagaha, jemuž se i přes tíseň od Jessena podařilo míč dorazit do sítě. Žlutou kartu za protesty pak ještě uviděl brankář FCK Trapp, jemuž se nelíbilo rozhodnutí hlavního sudího, jenž situaci těsně předtím, kdy se srazil ve vzduchu s Helmesem neposoudil jako faul útočníka Vlků.

Ještě veseleji pro domácí mohlo být o čtyři minuty později po vstřelené brance, Träschův pokus však skočil těsně vedle Trappovy branky. Zápas i nadále neměl v režii ani jeden tým, poslední šanci utkání měl v 90. minutě nejlepší hráč utkání Schäfer, jemuž se podařilo protáhnout přes naopak nejhorší muže na hřišti Kircha a prakticky z koncové čáry prověřit Trappa. Ten ovšem míč vyrazil na roh a stav tak zůstal výhodnějším pro Wolfsburg, jenž si může zhluboka oddychnout, protože ve většině zápasů zřejmě za takový výkon body brávat nebude.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele