2. kolo
13.08.2011 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:0

Borussia Dortmund nedokázala navázat na výsledek z úvodního kola, v Sinsheimu měli sice svěřenci Jürgena Kloppa místy až drtivou převahu, ale branku se jim na rozdíl od svého soupeře vsítit nepodařilo, a tak odjíždějí do Vestfálska bez bodu.

Žlutočerní byli od úvodního hvizdu aktivnější, tlačili se dopředu, ale žádnou vyloženou šanci si vypracovat nedokázali. To na druhé straně naopak mohlo udeřit hned z první akce, Firmino ovšem z kroku napálil břevno a míč se následně odrazil za překvapeným Weidenfellerem zpátky do pole. V deváté minutě už se ale domácí radovali, napodruhé rozehranou standardní situaci z 25 metrů uklidil Salihović nechytatelně do levého horního rohu - 1:0.

BVB mohlo odpovědět hned vzápětí. Löwe našel v pokutovém území Lewandowskiho, ten se šikovně obtočil kolem Vorsaha a následně vracel na nabíhajícího Kagawu, toho ale stihl včasným zákrokem zablokovat Compper. Borussia měla i nadále více ze hry a tlačila se za vyrovnáním. Po půlhodině hry napřáhl z ideální pozice Großkreutz, ale Starke předvedl první výborný zákrok a střelu vyrazil.

Ten samý hráč měl další velkou možnost téměř vzápětí. Tentokrát pronikl po levé straně do pokutového území Götze, pohrál si s obránci a potom vracel od brankové čáry pod sebe Großkreutzovi, ten opět neváhal ani vteřinu, ale tvrdá rána mířila přímo doprostřed brány, kde stál připravený Starke. Poslední příležitost prvního dějství měl na kopačce aktivní Kagawa, než ovšem stihl vystřelil, tak se mu na hranici pravidel vrhl pod nohy Vorsah a uchránil pro svůj tým těsné vedení.

I po změně stran se pokračovalo podle stejných not. První možnost navýšit vedení měli opět domácí, z nebezpečné vzdálenosti střílel znovu Firmino, tentokráte však jeho ránu vychýlil z ideální dráhy Hummels a Weidenfeller tak mohl zůstat v klidu. Naproti tomu BVB se stále nemohlo prosadit, a tak kouč Jürgen Klopp sáhl během krátké chvíle hned ke dvěma změnám. Místo unaveného Götzeho a Gündogana poslal na trávník dvojici Kuba - Perišić.

A změny se začaly brzy vyplácet. Po pěkné kombinační akci centroval do vápna Kuba, ale Perišić v tísni nedokázal balón zasáhnout. V šedesáté čtvrté minutě potom rozehrál rohový kop Kuba, na míč si nejvýše vyskočil Perišić, ovšem z vyložené šance orazítkoval pouze břevno domácí svatyně, následná dorážka pak skončila v náručí Starkeho.

Za další dvě minuty se opakovala spolupráce dvou střídajících hráčů, ale výsledek byl stejný jako v prvním případě, pouze s tím rozdílem, že Perišić tentokrát pálil nepřesně. Poslední možnost srovnat krok přišla dvě minuty před koncem. Po akci dalšího střídajícího hráče Zidana ale nedokázal Kuba z úhlu usměrnit balón do sítě, a tak se po nejtěsnější možné výhře radují domácí.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Inter Eterno Amore

BvB snáď vyhrá, dostane sa na 1. miesto a to už nepustí do konca sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ti nevyšlo kámo :D

Reagovat
Stenlykubik

Dalo se s tim počítat že dortmund zahraje špatně,hráči byli unaveni po reprre

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund v LM neuděla nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele