22. kolo
19.02.2012 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Vyčpělý Wolfsburg dostal v Gelsenkirchenu čtyři branky

Königsblauen měli v rámci dvaadvacátého kola v plánu odčinit výraznou porážku od Mönchengladbachu, hostující Vlci z Wolfsburgu pro změnu usilovali o zlepšení výrazně negativní bilance z venkovních zápasů. Pro splnění tohoto cíle vsadil jejich trenér Magath na Madlunga a Orozca, které oproti očekávání postavil do základní sestavy.

Diváci se ve vyprodané Veltins Aréně ani nerozkoukali a už to byl Petr Jiráček, kdo se postaral po sebevědomém průniku z pravé strany o rozruch. Český reprezentant vybídl pasem přes vápno nabíhajícího spoluhráče, Uchida však pohotově zakročil skluzem. Japonský obránce se zanedlouho projevil i coby ofenzivní hráč, v šesté minutě našel jeho lob před vápnem mladičkého Draxlera, jehož pokus skončil k překvapení všech na tyči. Na začátku desáté minuty se však již mohli domácí fanoušci radovat - Farfánův rohový kop prodloužil Matip na nikým nebráněného Raula, který zblízka bez problému otevřel gólový účet utkání.

Ke španělskému kanonýrovi se o pět minut později přidal jeho parťák z útoku Huntelaar. Na levé straně utekl za obranu Fuchs, Rakušan poslal balon do vápna, kde zřejmě z ofsajdové pozice Holanďan bez problému skóroval. Wolfsburg neměl smůlu jen na verdikty sudích, po zkratu domácí obrany při odvracení vzdušného centru se ocitl ve vápně ve stoprocentní šanci Filipe, avšak jeho střela šla jen těsně mimo pravou tyč. Na nervy trenéra Magatha pak zahráli i další hráči VfL: Orozco po úniku tváří v tvář Unnerstallovi selhal, vzápětí z jedenácti metrů přestřelil domácí branku Mandžukič.

V 35. minutě se skvěle uvolnil Julian Draxler a dobře našel Farfána. Peruáncovu střelu zastavil dle hlavního sudího rukou Filipe - následoval tedy pokutový kop. K němu se postavil Huntelaar, avšak po jeho mizerné střele se mohl za přispění břevna radovat z důležitého zákroku Benaglio. Spravedlnosti tak bylo učiněno za dost, jelikož opakované záběry zprostily Filipeho viny. Jakoby se neúspěšná penalta podepsala na psychice Huntelaara, když ke konci poločasu po rychlém kontru domácích špatně naložil s Draxlerovou přihrávkou.

První půle nabídla vynikající fotbal, stav 2:0 byl pro hosty ještě milosrdný. Bohužel se do hry příliš nezapojoval Petr Jiráček, jelikož Vlci útočili středem hřiště jen sporadicky. K překvapivému střídání byl o přestávce přinucen trenér Königsblauen Stevens: zraněného gólmana Unnerstalla musel vystřídat ex-reprezentant Hildebrand. Úvod druhého dějství nezastihl hosty v dobrém rozpoložení, po rohovém kopu Schalke chytře změnil směr Papadopoulosovy hlavičky Joel Matip a jinak skvělý Benaglio byl bez šance - 3:0.

Petr Jiráček si musel v zápase plnit defenzivní úkoly a tak nemohl vyniknout jeho ofenzivní styl hry. Šance se hostům nabízeli až s postupujícím časem, kdy aktivita Schalke přirozeně uvadala. Kýženého kontaktního gólu se však Vlci nedočkali, naopak přišla v 72. minutě další pohroma. A akce to byla jako přes kopírák: opět selhala pravá strana wolfsburské obrany, znovu to byl Fuchs, kdo centroval do vápna, a jako tradičně se hlavou blýskl Huntelaar.

Na druhé straně demonstroval zmar hostů Polter, když ve vyložené šanci narazil na skvěle vyběhlého Hildebranda, a proto vydržel stav 4:0 až do konce tohoto akčního utkání. Černá série VfL na venkovních trávnících tak pokračuje, Schalke se bodově přiblížilo Bayernu Mnichov.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jiráček tam jednoho šoupne a vyhrajou navíc když už má Schalke přejít přes Plzeň v EL tak ať se ji aspoň v té lize tak nedaří!!

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke zašlape jak Wolfsburg,tak Plzeň do země

Schalke-Wolfsburg 4:1

Schalke-Plzeň 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tezkej zapas 3:1 / 1:1 / 1:2.. myslim ze to muze dopadnout temer jakkoliv ale vyhoda by asi mela byt na strane Schalke, protoze Wolfsburgu to venku moc nejde a nema moc golovych hracu, Jiracek asi v kazdym zapase po dvou golech davat nebude

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele