31. kolo
15.04.2012 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 0:0

V intenzivní partii s Hoffenheimem propásl Freiburg možnost zajistit si v předstihu jistotu setrvání mezi německou klubovou elitou i pro příští rok. V prvním poločase šli domácí dravě pro první branku, po změně stran převzalo iniciativu TSG. Avšak ani hosté nebyli s to zvrátit vývoj utkání na svou stranu a výrazněji tak promluvit do boje o Evropskou ligu.

Ačkoliv skrápěl trávník Mage Solar Stadionu vydatný déšť, nepostrádal poslední zápas jednatřicátého kola tempo. Mokrý povrch výrazně ztěžoval všem aktérům utkání kontrolu balonu a souvislých akcí se kvůli nepřesným přihrávkám příliš nedostávalo. Nicméně obě mužstva dokázala plnit své taktické pokyny, s postupujícími minutami prvního dějství to však byli přece jen domácí borci, kdo začal tvrdit muziku. SC poprvé vážně zahrozilo v šestnácté minutě, avšak bývalý hráč Freiburgu Williams dokázal nadvakrát zabránit nejhoršímu. Streichovi svěřenci měli i nadále čím dál více ze hry, domácí mohli udeřit po slibném Caligiuriho sólu nebo Freisově nebezpečné ráně.

Sport-Club neustále přikládal pod kotlem, což nutilo hráče ze severního Bádenska stále svědomitěji bránit. Skutečně vyloženou šanci si však během úvodních pětačtyřiceti minut nedokázala Streichova ekipa vytvořit. Každopádně domácí zanechali v první půli mnohem lepší dojem nežli TSG, jehož fotbalisté se probili pouze do jedné vážnější příležitosti ke skórování. Tu měl v devětatřicáté minutě po nádherném Rudyho pasu za obranu na svědomí Beck, avšak mladý kapitán z jedenácti metrů zcela minul.

Markus Babbel zřejmě musel o přestávce svému týmu výrazně domluvit, protože od úvodu druhého dějství nikdo na stadionu hosty nepoznával. Najednou to byli oni, kdo získal nad soupeřem převahu. TSG se vysunulo více dopředu a aktivním presingem napadalo rozehrávky Freiburgu. Hosté byli stále více jistější na balonu a měli více ze hry - pravda, kromě Babelovy dalekonosné rány těsně nad břevno naprosto bez jakéhokoliv hmatatelnějšího účinku.

Že jsou domácí také na hřišti, připomněl po sedmdesáti minutách hry Caliguiri: nejprve nechal po Freisově sólu vyniknout gólmana Starkeho, následně sám zkoušel pálit z ostrého úhlu na hoffenheimskou svatyni, avšak trefil jenom brankovou konstrukci. Ke konci zápasu bylo z projevu obou týmu patrné, že se ani domácí, ani hosté nespokojí s jedním bodem. Pohledných a zajímavých akcí však bylo jako šafránu - o největší rozruch se ve čtyřiaosmdesáté minutě postaral Williams, jenž ze vzdálenosti osmi metrů zamířil k potěšení domácích diváků jen do boční sítě. Oba týmy si tak nadále drží příznivou sérii bez porážky.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

lorrd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele