8. kolo
01.10.2011 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

Freiburg dokázal zásluhou Fluma přehrát silný Gladbach a připsal si tak na své konto nesmírně cenné tři body. Hříbata naopak nevyužila zaváhání vedoucího Bayernu, na který se mohla v případě úspěchu bodově dotáhnout.

Od začátku bylo patrné, že se střetávají dva týmy, které kladou důraz především na pevnou defenzivu. První vzrušení zaznamenala dalekonosná střela Fluma, která však nemohla pozornému ter Stegenovi nadělat problémy. V jedenácté minutě měl po Arangově volném přímém kopu dobrou příležitost Reus, jeho ránu ale pozorná obrana SCF zablokovala.

Naprostý šok pro Gladbach potom přišel v 19. minutě. Schuster posunul balón Flumovi, jehož střelu ještě tečoval Marx, ale bohužel pro hosty mimo dosah ter Stegena - 1:0. Hříbata se snažila okamžitě odpovědět, jejich snaha ovšem narážela na pozornou domácí obranu, která byla oproti předchozím duelům až nebývale pevná. Hosté se tak do poločasu zmohli pouze na střely z dálky, ani jeden pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel.

Na začátku druhého dějství musel Marcus Sorg řešit nepříjemné starosti. Ve hře totiž nemohl dál pokračovat zraněný Barth, na trávník se tak musel podívat stále ještě stoprocentně nedoléčený Butscher. Ten se musel ihned po svém nástupu činit při šanci Reuse, mladý středopolař ale nedokázal z dobré příležitosti srovnat krok. V 53. minutě měl po Schusterově pasu příležitost sám Butscher, z hranice penalty však nedokázal ter Stegena překonat.

O chvíli později posunul Abdessadki balón Cissému, toho ale zradilo zpracování, a tek ani z této šance nic nebylo. Po hodině hry provedl hostující kouč Lucien Favre několik střídání a hned to bylo na hře jeho svěřenců znát. Stoprocentní možnost měl v 72. minutě Bobadilla, z otočky ale nedokázal Baumanna překonat. A když neuspěl dvakrát ani hlavičkující Dante, tak vyšla Hříbata po třech kolech poprvé bodově naprázdno.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele