22. kolo
18.02.2012 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Statečný outsider z Freiburgu sebral Bayernu dva body

Do zápasu na jihozápadě Německa vstoupili favorité z Mnichova ve stejné sestavě jako v předešlém kole proti Kaiserslauternu - tedy mj. opět bez Ariena Robbena, jenž začínal na lavičce. Zápas přinesl mnoho pohledných akcí, před zrakem reprezentačního trenéra Joachima Löwa se hrálo utkání ve vysokém tempu. Ačkoliv duel nepřinesl branku, nebylo po jeho skončení pochyby o tom, kdo se bude z remízového výsledku radovat.

Utkání se rozjíždělo pozvolna, postupem doby se však obě mužstva dostávala do solidního herního tempa. Poprvé se síť rozvlnila v deváté minutě, kdy po přímém kopu Toniho Kroose zavěsil pohotově hlavou Holger Badstuber. Německý reprezentační obránce byl však přitom chycen v ofsajdu. Domácí se poprvé vážněji přihlásili o slovo o tři minuty později - po průniku spoluhráčů po pravé straně pálil z blízkosti Jan Rosenthal, jehož šanci zastavil za cenu rohového kopu dobrým obranným zákrokem Alaba.

Následující minuty byly překvapivě zcela v režii domácího celku. Podporováni skvělou atmosférou na Mage Solar Stadionu se svěřenci trenéra Streicha bez respektu pouštěli do ofenzívy. V individuálních akcích se prezentovali Ivan Santini a Johannes Flum. Zejména sólový průnik druhého jmenovaného se jevil velmi slibně a byl zastaven až Boatengovým důrazným odkopem balonu.

Bavoři pojali první půli profesorsky, což se odrazilo na nezaměstnanosti brankáře Baumanna. Důležitého zákroku se domácí gólman dočkal v třiačtyřicáté minutě, když Riberyho dlouhý centr z levé strany přesně nalezl kopačku Thomase Müllera, který střílel bez přípravy z voleje. Rána však trefila připraveného Baumanna a tak odcházela ze hřiště obě mužstva po odpískání poločasu za bezbrankového stavu. Nakvašeně odkráčel do šatny trenér hostů Heynckes a tak se dala o poločasové pause očekávat v kabině Mnichovanů bouřka.

O přestávce došlo v táboře Bayernu k očekávanému - místo Rafinhy nastoupil do pole Holanďan Robben. Po dvou minutách hry se do nadějné šance dostával domácí Caligiuri, avšak opět se projevila skvělá práce Boatenga. Hned vzápětí se na druhé straně poprvé ukázal Robben, ale jeho pokus přinesl jen rohový kop. Méně sympaticky se o chvíli později prezentoval Franck Ribery, když se pokusil nasimulovaným pádem ve vápně vymodlit pokutový kop - za ochotnický kousek byl Francouz po zásluze odměněn žlutou kartou.

Přítomnost Robbena přinesla postupem času svoje ovoce, k předpokládanému drtivému tlaku hostů to však nestačilo. Naopak se několikrát dostali do slibného kontru Freiburští. Heynckes proto dlouho neotálel s dalším střídáním - neviditelného Gomeze nahradil Ivica Olič. Tempo zápasu postupem času stagnovalo, živěji bylo v 84. minutě - to se po zbytečném rohovém kopu na polovině Bayernu ocitl ve velké šanci Caligiuri, který svou střelou z úhlu k bližší tyči nechal vyniknout Manuela Neuera.

S blížícím se koncem utkání musel favorit z bavorské metropole zařadit vyšší rychlostní stupeň. Drtivý tlak se však k překvapení všech čtyřiadvaceti tisíců diváků nekonal a bezbrankový stav vydržel až do závěrečného hvizdu. Pro domácí má bod cenu zlata, především nalije borcům Freiburgu do žil optimismus a víru v lepší budoucnost. FC Bayern naopak na rozdíl od svých konkurentů v dostizích za ligovým titulem nečekaně klopýtl.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Robben, Goméz, Goméz)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Je jedno kolik,ale musíme vyhrát.3 body nutné. BAYERN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že to bayern vyhra, lebo to idem dať za 100€.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš docela smůlu..

Reagovat
smazaný uživatel

já měl tiket za 1000 € :(

Reagovat
smazaný uživatel

cha chá!!

to je prča!

Ale stejně jim musím fandit dál.

Reagovat
smazaný uživatel

No nestihol som to podať....skapal mi internet! Takže všetko OK!

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo vysvětlit, proč Bayern hraje pořád jen na jednoho hroťáka? Má tam dat od základu radši hned i Oliče, ale zas na úkor koho že?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele