28. kolo
31.03.2012 18:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:4

Hertha BSC musela zareagovat na úspěšná tažení svých konkurentů v boji o udržení. To se však nepodařilo, jelikož domácí hráči zužitkovali ze záplavy gólových šancí jen jednu jedinou. Naopak chladnokrevnost útočníků VfL vedla ke čtvrté výhře Dolnosasů v řadě, čímž se Wolfsburg přihlásil do boje o Evropskou ligu.

Hned v sedmé minutě mohli jít domácí do vedení, když se po zaváhání dvou hostujících obránců, kteří nechali za sebe propadnout vzdušný centr, řítil na bránu Raffael, ten však se svou tutovkou naložil trestuhodně - ani nenahrál na osamoceného Ramose, ani nezamířil mezi tyče. Po dalších šesti minutách však mohly ne zcela zaplněné tribuny Olympijského stadionu jásat po brance Levana Kobiašviliho. Vysunutá obrana Vlků vůbec nezvládla taktiku "ofsajd-pasti" a nechala za svá záda utéci Rukavytsyu. Jeho pokus ještě dokázal brankář Benaglio pohotově vyrazit, avšak na dorážku gruzínského fotbalisty byl již krátký.

Modrobílí byli při chuti a nadále motali hlavu Magathově družině, které taktika hluboko operující obranné řady vůbec nevycházela. Svými dravými průniky kousali Ramos i Rukavytsya, krásnou střelou nad spojnici wolfsburské branky se prezentoval Ben-Hatira. V 29. minutě dokázali Vlci z ničeho nic vyrovnat, když Dejagah napálil z ostrého úhlu Jankera, který si tak míč nešťastně srazil do vlastní sítě. Za pět minut byli hosté už ve vedení a opět v tom měl prsty Dejagah, kterého nedokázala dvojice domácích borců zpacifikovat na pravé straně hřiště. Z té pak Němec s íránskými kořeny dokázal odcentrovat do vápna, ve kterém navrátilec Helmes přeskočil smolaře Jankera a zamířil přesně ke vzdálenější tyči - 1:2.

V následujících minutách se hrál díky těmto brankám velmi pohledný zápas. Na dvě branky VfL mohl odpovědět Ramos - Benaglio však dokázal (jako už několikrát předtím) výborně přečíst hru a šanci aktivního Kolumbijce zastavit. Do konce prvního poločasu putoval balon od šestnáctky k šestnáctce, nezaujatý divák musel být se zápasem spokojen. Pravdou však bylo, že "Staré dámě" docházel dech, a že si nevěděla rady se skvělým Dejagahem. Domácí obrana začala zmatkovat a těsně před poločasovým hvizdem zachránil Herthu připravený Kraft, jenž hasil Lellův pokus o druhý vlastní gól.

Po změně stran vyslal na Benaglia jedovatou střelu Ben-Hatira, švýcarský brankář se však překvapit nenechal. Ve třiapadesáté minutě se mohl do listiny střelců zapsat Roman Hubník, když si skvěle naskočil na načechraný centr do vápna. Na skvělý timing však nenavázal odpovídající hlavičkou, kterou umístil přesně do náruče brankáře VfL. Domácí byli blízko vyrovnání i o několik chvil později, když se do slibné šance prodral Lasogga - mladý útočník však ze skluzu nedokázal v bezprostřední blízkosti poslat míč mezi tyče. To ještě nikdo na Olympiastadionu netušil, že týž hráč zahodí v šedesáté minutě ještě větší šanci: Vlci totiž opět nezvládli ofsajd-past, Lasogga pak v následné akci zblízka netrefil téměř prázdnou bránu.

Skoro na vlas stejná situace se odehrála v minutě šestašedesáté. Opět propadla hostující obrana a jeden z domácích útočníků - tentokrát jím byl Ramos - se sám řítil na Benaglia. Kolumbijec se své šance natolik zalekl, že ukvapeně pálil již z 18 metrů přímo do švýcarského gólmana. Wolfsburská svatyně byla pro domácí borce doslova zakletá, zejména pro Ramose, který po rohovém kopu z výborné pozice hlavičkoval vysoko nad. Psychické rozpoložení útočníků na obou stranách dobře dokumentovala akce v sedmasedmdesáté minutě. Bylo to totiž poprvé, kdy se ve druhé půli dostali hosté do slibné šance - a tu dokázal Mandžukič po vzdušném centru za obranu zužitkovat. Hřebíčkem do rakve pak byl pro domácí Helmesův gól, jenž nastal po dalším selhání obrany, která německého útočníka nechala zakončit zcela nebráněného.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem tam a to co hertha spalila to by jsme dali i v okresnim preboru:-)

Reagovat
Rišan

O Jiráčkovi ani slovo, asi se moc neprosadil. To je právě to, dostal se do kvalitnější ligy a za víc peněz, ale taky se mu může stát, že tu kvalitnější soutěž prosedí většinou na lavičce. Ve Wolfsburgu, který zuřivě nakupoval, je obrovská konkurence. Když bude takhle pokračovat, může se dostat i do EL, ale ani tam si Jiráček asi moc nezahraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele