4. kolo
26.08.2011 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfB Stuttgart 1:0

V utkání, ve kterém sahaly po bodech oba celky se nakonec po Raffaelově brance ze samého závěru radovala domácí Hertha, která si tak připisuje první tři body v sezóně. Stuttgart naopak po vynikajícím úvodu ztratil druhý zápas v řadě.

Vstup do utkání měli lepší hosté. Neuběhla ani minuta hry a do zajímavé pozice se v pokutovém území tlačil Cacau, ale zamířit mezi tři tyče nedokázal. Hertha se po nervózním začátku dokázala postupně oklepat a v desáté minutě mohla z první příležitosti udeřit. Volný přímý kop rozehrával Ebert, z nadějné vzdálenosti ovšem nemířil přesně.

Další možnost měl po Ebertově akci Raffael, ale ani on nedokázal hostující svatyni výrazněji ohrozit. Stejně pak na druhé straně dopadl při dalekonosném pokusu Kuzmanović. V osmnácté minutě pak přišla rychlá akce domácích, na jejímž konci našel Raffael ve vápně Lasoggu, ten ovšem branku přestřelil. Za pár minut natáhl z velké dálky pro změnu Celozzi, Kraft ale neměl s jeho střelou problémy.

Těsně před půlhodinou hry našel Hajnal parádním pasem rozběhnutého Okazakiho, ten ovšem nasměroval své zakončení pouze do břevna Kraftovy branky. O pár chvil později odpověděla největší šancí první půle i Hertha. Po spolupráci s Lellem se dostal ke střele z vápna Ebert, z hranice penaltového puntíku ovšem napálil pouze boční síť. A když nedokázal po rohu Hajnala přesně zacílit Tasci, tak skončila první půle bez branek.

Po obrátce se začalo pěkně zostra. Z dálky pálil nepříjemně Kvist, ale jeho přízemní střela nakonec branku o chlup minula. Hned vzápětí měl na druhé straně po rohovém kopu velkou možnost Mijatović, ale nabídnuté šance využít nedokázal. Domácí byli i nadále při chuti. Důkazem toho budiž rána Ottla, která ovšem byla hodně nepřesná. O poznání lépe se na druhé straně vedlo aktivnímu Kvistovi, ale ani on nedokázal zacílit mezi tři tyče.

Po hodině hry se ke střele z 20 metrů odhodlal Harnik, prostor tří tyčí však byl i pro něho příliš malý. O chvíli později našel Ramos přesně Eberta, ten neváhal a vypálil a Ulreich měl s jeho střelou plné ruce práce. I další příležitost patřila Herthě. Ebertův centr vyrazil Ulreich pouze k Raffaelovi, ten tak mohl z osmi metrů dorážet do sítě, ke vší smůle ale trefil pouze dobře postaveného Kvista, jenž tak zachránil svůj tým od nejhoršího.

V 76. minutě neuspěl s dalším pokusem Harnik, který opět pálil hodně mimo. O poznání lépe si vedl na domácí straně Niemeyer, jeho střelu ale kryl pohotový Ulreich. Rozhodující branku tak měl po centru Boky na hlavě střídající Pogrebnyak, Kraft si však s jeho hlavičkou brilantním zákrokem poradil a položil tak základ k další akci. Čtyři minuty před koncem, vyrazil po zakončení Ramose Ulreich pouze do strany, kde stál Ebert, jenž následně našel volného Raffaela, který mířil přesně - 1:0. Na straně VfB pak mohl ještě odpovědět Okazaki, z 11 metrů ale pálil těsně vedle, a tak hosté odjíždějí z Olympiastadionu bez bodu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cítím v kostech, že příjde konečně první výhra... můj tip 2:1

Reagovat
Stenlykubik

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam v prvú výhru!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele