2. kolo
13.08.2011 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - Hertha BSC 2:2

Mnoho důvodů k zamyšlení na jedné straně, hodně rozporuplné pocity na druhé. Hertha sice dokázala v samém závěru urvat alespoň remízu na hřišti Hamburgeru SV, po průběhu utkání si ovšem její hráči musejí trhat vlasy, že s sebou do hlavního města nevezou plný bodový zisk.

Utkání začalo domácí snahou o získání územní převahy, která se ovšem zcela minula účinkem a místo toho začali zlobit hosté. V osmé minutě hlavičku Ramose odvrátil Bruma pouze k Torunovi, ten ovšem z výborné pozice o chloupek přestřelil branku. O pár metrů výše zamířila chvíli nato Raffaelova střela a po Lellově centru pak hlavičkoval těsně vedle Ramos. Hertha byla na koni, v pětadvacáté minutě ale stáhl Mijatović ve vápně Petriće a sám chorvatský útočník následně bez problémů penaltu proměnil - 1:0.

HSV šťastné vedení dodalo na sebevědomí, sedm minut nato ale mělo znovu ohromnou kliku. Lell parádně přehodil Drobného, jenže trefil jen spojnici a dorážku Raffaela vytěsnil český brankář domácích na tyčku. Dvě minuty před přestávkou ovšem přišlo to, co zákonitě přijít muselo. Po chybě Töreho pálil Ottl, jeho střelu dokázal Drobný jen vyrazit do strany a dobíhající Torun z ostrého úhlu vyrovnal na poločasových 1:1.

A to ještě mohl berlínský tým před pauzou skóre otočit, Ottl tentokrát vyzval Toruna přímou nahrávkou, jeho střela z otočky ale skončila jen v boční síti. Hned po obrátce se pak dostal k míči Ramos, obtancoval bránícího hráče a nebohého Drobného potřetí v zápase zachránila branková konstrukce. Hertha své šance ale zkrátka nevyužila a v 61. minutě znovu prohrávala, když Son sebral míč Niemeyerovi a parádní ranou se trefil do levého růžku branky - 2:1.

Hosté posléze vypadali chvíli odevzdaně a deset minut před koncem je málem poslal do kolen Töre, jeho střelu k tyči ale skvěle zneškodnil Kraft. Nakonec se však na Starou dámu usmálo štěstí, když v 88. minutě zahrával z levé strany rohový kop Raffael, Drobný neuspěl se svým výběhem, čehož důraznou hlavičkou využil Mijatović - 2:2. Když pak v závěru odvrátil Bruma na poslední chvíli míč před Ramosem, skončilo utkání dělbou bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
cokl.d

1:0

Reagovat
celticz

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2....celkom dobrý výsledok.....No pri troche šťastia mohla Hertha vyhrať, hlavne Lella musí mrzieť do brvno.......IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zápas jsem bohužel nestihl. Může mi tedy někdo říct, jak vypadal herní projev Herthy?? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha hrala celkom dobre, hlavne v strede poľa a prechod do útoku bol celkom rýchly, kombinácie na 1-3 dotyky....Myslím, že Stará dáma mala na výhru, škoda zahodených šancí, brvná a tyčka, aj Drobný skvele vychytal Rafaela, mohol nám pustiť o jeden viac......Ale šťastnejší po tomto zápase môžu byť domáci...

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele