11. kolo
30.10.2011 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Kaiserslautern 1:1

Kaiserslauternu hrálo v Imtech Areně všechno do karet, Hamburk nakonec ale dokázal i přes početní oslabení dotáhnout manko a připsal si na své konto další cenný bod. Mezi oběma soupeři tak i nadále zůstává stejný, tedy tříbodový odstup.

Rudí ďáblové od začátku potvrzovali dobré rozpoložení. Jako první napřáhl z dálky De Wit, jeho utažená rána si však nakonec cestu mezi tři tyče nenašla. Velkou příležitost na otevření skóre si potom Kaiserslautern vypracoval v jedenácté minutě. Střelu Dicka sice dokázal Drobný ještě vyrazit, k odraženému míči se však jako první dostal Kouemaha, v tísni však napálil pouze boční síť domácí svatyně.

O chvíli později bylo rušno i na druhé straně. Po spolupráci Guerrera s Aogem pálil Töre, jeho pokus ale pozorná obrana Lauternu zablokovala. Ve dvacáté druhé minutě potom Rajković srazil u postranní čáry loktem k zemi Tifferta a sudímu Schmidtovi nezbývalo nic jiného než srbskému stoperovi ukázat červený kartónek. Hostující kapitán byl poté s tržnou ránou ošetřován více než deset minut, ale nakonec se do hry přece jen vrátil.

Početní převahu mohl ihned zužitkovat Bugera, z úhlu ovšem pálil nepřesně. Ale netrvalo dlouho a ve 38. minutě se svěřenci Marka Kurze skutečně prosadili. Sahan si poradil s Aogem, následně našel Fortounise, a ten ještě posunul do středu na lépe postaveného De Wita, který střelou k pravé tyči otevřel skóre - 0:1. Do konce první půle byly k vidění ještě dvě pěkné střely, Jansenova rána ovšem zaťukala pouze na břevno a na druhé straně zkazil Fortounisovi radost Drobný.

Krátce po přestávce měl Lautern možnost rozehrávat přímý volný kop z hodně nadějné pozice, k míči se postavil ostrostřelec De Wit a další povedenou střelou jen o chlup minul Drobného branku. Postupně však začalo získávat výrazně navrch HSV. Nejprve sklepl Guerreho pro Jansena, ten ale nedokázal zamířit přesně. Vzápětí už dostal peruánský kanonýr balón do sítě, pomohl si při tom ale rukou, a tak nemohla být branka uznána.

Kýženého srovnání se však domácí dočkali v 64. minutě. Töre nacentroval do vápna, kde si Guerrero poradil s Amedickem a z bezprostřední blízkosti srovnal krok - 1:1. Snaha Kaiserslauternu se ve zbývajícím čase omezila již pouze na bránění, což bylo i pro oslabené HSV vodou na mlýn. Otočit skóre mohl aktivní Guerrero, z úhlu ovšem na Trappa nevyzrál. Osm minut před koncem mohl nečekaně udeřit Abel, po rohovém kopu ale hlavičkoval pouze do břevna.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
diastan

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele