10. kolo
21.10.2011 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Werder Brémy 1:1

Werder i přes nespočet šancí nedokázal uspět v Augsburgu a připisuje si tak další ztrátu. Svěřenci Thomase Schaafa měli od počátku navrch, po změně stran ale z ničeho nic poslal domácí do vedení Bellinghausen, za Brémy už pouze srovnal Pizarro.

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu. Jako první se do zajímavé příležitosti tlačil Schmitz, jenž si poradil s Reinhardtem, následný centr ovšem odvrátil Langkamp. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Pizarro nabil Ignjovskimu, jehož pichlavá tečovaná rána skončila těsně vedle branky. Z následného rohu potom branku přestřelil Rosenberg.

Potom o sobě dali poprvé výrazněji vědět i domácí. Aktivní Gogia z kroku vypálil, jeho střelu ale na Wieseho nepustil Fritz. Velkou příležitost k otevření skóre měl Werder ve 21. minutě. Standardku rozehrál Hunt, zády k brance se do míče hlavou opřel Rosenberg, Jentzsch sice jeho pokus ztlumil, ale i tak míč ještě zaťukal na břevno domácí svatyně.

O chvíli později byl v hlavní roli opět Hunt, tentokrát parádně zatočil volný přímý kop a Jentzsch měl zase plné ruce práce, aby na balón dosáhl. Hra měla rychlý spád, střídaly se zajímavé okamžiky před oběma brankami. Nejprve Mölders skvěle uvolnil Bellinghausena, ten ale na skvělého Wieseho nevyzrál. Z následného rohu hlavičkoval nepřesně Callsen-Bracker.

Ve třicáté osmé minutě měli hráči Augsburgu možnost rozehrávat volný přímý kop z ideální pozice, k balónu se postavil Callsen-Bracker, trefil však pouze obětavého Marina. Těsně před odchodem do kabin potom Huntův centr posunul Pizarro patičkou k nabíhajícímu Rosenbergovi, ten ale z vápna branku přestřelil.

Po obrátce přišel pro hosty nečekaný šok. Wolf nedokázal trefit jednoduchý balón, čehož využil Mölders, který následně oslovil Bellinghausena, a ten střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Potom se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, Brémy se sice snažily hrát, ale pozorná domácí defenziva jim takřka nic nedovolila.

To platilo až do 68. minuty. Ekiciho rohový kop prodloužil Wolf a na zadní tyči stojící Pizarro již balón dopravil na místo určení - 1:1. Werder se poté na chvíli zatáhl a nechal hrát domácí, ale netrvalo dlouho a byl opět ve hře. Rosenberg našel na hranici penalty Pizarra, ten však nedokázal skvěle reagujícího Jentzsche překonat.

V osmdesáté první minutě Möhrle tak napůl zastavil pronikajícího Ignjovskiho, výsledkem toho byla stoprocentní příležitost pro Pizarra, ten ale tváří v tvář nedokázal domácího strážce svatyně překonat, dorážka Wagnera potom mířila vysoko nad branku. Ten samý hráč pak měl v závěru i další šanci, ovšem ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, asi 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0je to jasný

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele