32. kolo
22.04.2012 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Schalke 04 1:1

FC Augsburg rozhodující krok k zajištění prvoligové příslušnosti neučinil, v duelu s favorizovaným klubem z Gelsenkirchenu však zanechal pozitivní dojem. Domácí byli lepším mančaftem, brzy šli do vedení, avšak nakonec byli skoseni efektivitou třetího týmu soutěže, který se bude po získání jediného bodu také ještě třást o svůj přímý postup do Ligy mistrů.

Již na konci šesté minuty otevřeli gólový účet utkání domácí hráči. Autorem prvního zásahu byl Sebastian Langkamp, jenž si nejlépe naskočil na rohový kop, a nikým nebráněn pohodlně hlavou zavěsil pod břevno brány hostů. Ti si v úvodu utkání počínali dosti chaoticky v obraně a pozorný Unnerstall zabránil svým zákrokem Bellinghausenovi vstřelit rychlou druhou branku. Inkasovaný gól borce z Gelsenkirchenu příliš nenakopl, Stevensovi svěřenci působili na hřišti přinejmenším rozpačitě. Königsblauen citelně postrádali v obranné řadě Papadopoulose s Fuchsem.

Schalke nebudilo dojem třetího týmu tabulky, přesto klubu z Porúří stačila jedna šance na vyrovnání skóre. Matip našel svým dlouhým vzdušným pasem nabíhajícího Huntelaara, Nizozemec si jako tradičně skvěle zpracoval balon a po setřesení dvou bránících hráčů chladnokrevně prostřelil gólmana Jentzsche - 1:1. FCA se však nenechal obdrženou brankou vyvést z míry a po rozehrávce ihned přitlačil hráče v modrém k jejich pokutovému území. Svým nasazením přinutili Augsburští ke ztrátě míče Jonese, zmocněného balonu se chopil Koo, jenž šikovně vybídl ke skórování do vápna nabíhajícího Bellinghausena. Pravý záložník však znovu v osobním duelu s Unnerstallem selhal. Díky skvělému brankáři tak mohl favorit utkání kráčet po poločase do šaten za remízového stavu.

V úvodu druhého dějství fauloval Matip v blízkosti pokutového území Hosogaie. Ndjengův následný přímý kop nenašel ani hráče FCA, ani nikoho ze S04, a tím pádem velmi nebezpečně proletěl těsně kolem levé tyče Unnerstallovy svatyně. Ve druhé půli se Schalke prezentovalo v o poznání lepším světle a více se pokoušelo o kombinační hru. Nicméně vyloženou gólovou příležitost si hosté ne a ne vybojovat. Domácí na tom byli po této stránce lépe: V pětašedesáté minutě vyslal viditelný Bellinghausen načechraný balon do vápna, kde míč přeletěl hlavy všech hostujících obránců a ocitl se před překvapeným Ndjengem, který z pěti metrů těsně minul pravou tyč.

S ubíhajícími minutami hosté čím dál více okupovali polovinu FCA, augsburskou branku však vážně ohrozit nedokázali. Ani Luhukayův mančaft se však nespokojil s jedním bodem a s tvrdošíjným bráněním a nejednou nebezpečně přesunul hru před vápno Königsblauen. Nicméně návštěvníci SGL-Arény další gól spatřit neměli a tak utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele