25. kolo
10.03.2012 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia nedokázala překonat ani Freiburg a nadále ztrácí

Ladná, kombinační hra Mönchengladbachu je zdá se definitivně u ledu, Hříbata nezvládla už třetí utkání v řadě a na titul mohou pomalu, ale jistě zapomenout. Ukazuje se, že úspěchem bude dál udržení pohárových příček, respektive Ligy mistrů.

Utkání bylo zpočátku z obou stran hodně ospalé, Borussia sice začala mít s přibývajícími minutami herně navrch, její ofenzivní výpady však narážely na zformovanou defenzivní linii freiburských, jež nebyla pro mnohdy variabilní Gladbach k překonání. Když už se tak přece jen stalo, Hankeho ránu zpacifikoval Baumann, odražený míč se pak snažil dopravit na místo určení Reus, tomu vystavil pro změnu na brankové čáře stopku Ginter. Na druhé straně měl ojedinělou možnost Freis, z hranice penalty ale nedokázal potrestat chybu v domácí defenzivě. Ve 27. minutě užuž se hnal na branku Reus, před ním však zasáhl Baumann.

Největší možnost prvního dějství potom přišla dvě minuty před odchodem do kabin a byli to hosté z Breisgau, kdo se mohl z ničeho nic otevřít skóre: Schmid rozehrál rohový kop, ten odhlavičkoval dezorientovaný Jantschke na vlastní branku, od břevna se však balón naštěstí pro mladého obránce vrátil zpátky do hřiště.

Ani po změně stran se stroj s názvem Borussia Mönchengladbach do provozních otáček nedostal, spíše tomu bylo naopak - zaměstnaný byl především ter Stegen: Flum, Caligiuri, ani dvakrát Schmid ovšem mladého strážce svatyně nepřekonali, naproti tomu na druhé straně byl Baumann takřka nezaměstnaný. Zkušený taktik Lucien Favre záhy po hodině hry musel reagovat, Hankeho na hřišti nahradil de Camargo. A byl to právě belgický reprezentant, kdo se krátce po svém příchodu mohl zapsat do dějin zlatým písmem - jeho střela se však na zadní tyč nevešla. A když neuspěl ani Ring, spolu s Reusem a Daemsem, zaznamenala Hříbata další velkou ztrátu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0...jestli chce Gladbach do LM, nesmí zaváhat

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 reus,arango,hanke-caliguri

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že vás Schalke přeskočí, pokud neporazíte Freiburg.......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele