19. kolo
28.01.2012 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Konec jedné série. BVB si proti Hoffenheimu zapisuje tři body!

Dortmund zvládl bez Maria Götzeho i další zápas, tentokráte si poradil s Hoffenheimem, který se už bez kanonýra Ibiševiče prezentoval často až bezradným dojmem a po zásluze tak odjíždí z Vestfálska bez bodu.

V témže duchu, ve kterém Borussen odehráli utkání v Imtech Areně začali i proti Hoffenheimu, jenž byl od úvodních minut pro domácí zcela neškodný. S chutí hrající BVB si první šanci vybojovalo hned po pěti minutách hry. Babel ztratil míč, ten se následně přes Kubu dopravil na hlavu Lewandowskiho, proti jeho hlavičce se však skvělým zákrokem vytasil Starke. I v dalších minutách se pokračovalo pod taktovkou Borussie, která si na trávníku dělala doslova, co se jí zamanulo. Výsledkem toho byly dvě možnosti Lewandowskiho, efektním zakončením, ani střelou zpoza vápna si ovšem na pohotového a skvěle reagujícího Starkeho nepřišel.

To už však neplatilo po čtvrthodině hry. Starke po malé domů odkopl jen k Rudymu, toho o balón obral Kehl, předal Kagawovi, jenž si udělal z hostujících stoperů dobrý den a přízemní střelou podél Starkeho zavěsil - 1:0. Kýžená vedoucí branka tak byla na světě!

Ani to ovšem žlutočerným nestačilo. Hned o pár minut později mohl po další ukázkové kombinační akci a přihrávce Kagawy navýšit vedení Bender, svou příležitost ale do zdárného konce nedotáhl. To ho mohlo vzápětí mrzet. K prvnímu ohrožení branky se na straně Hoffenheimu dostal po standardní situaci Salihović, jeho rána ovšem Weidenfellerovi pouze provětrala rukavice. Ve 31. minutě už poté hostující obranná hráz neodolala. Braafheid ztratil míč v souboji s Kagawou, ten narazil Kubovi, jenž následně poslal na malé vápno přesný centr, který mezi tři tyče dopravil šajtlí Großkreutz - 2:0. Hned nato mohl zkorigovat Babel, z úhlu ale na Weidenfellera nevyzrál.

Po obrátce se dlouhou dobu, stejně jako na konci prvního dějství nic převratného nedělo, to se však po chvíli opět změnilo. Konkrétně po deseti minutách. U zrodu akce byl opět Kagawa, jenž vysunul Großkreutze, ten mu patičkou vrátil a japonský šikula následně upravil již na 3:0. Potom, ale jakoby se na kopačky domácích hráčů dostavilo uspokojení a rázem začalo být před Weidenfellerem pořádně horko. Zakončení Babela sice dokázal ještě strážce domácí svatyně zneškodnit, po dalším centru od Braafheida a pohotové ráně Johnsona už ale kapituloval - 3:1.

Kdo by ve zbývajících minutách čekal zběsilý nápor vesnického celku, byl by asi zklamaný. Naopak se mohlo skóre měnit na straně BVB. Hned dvakrát běžel sám tváří v tvář na Starkeho Lewandowski, ale jenom znovu prokázal, že dneska mu vstřelení branky evidentně souzené nebylo. V poslední minutě měl tutovku i střídající Barrios, ovšem ani paraguajský reprezentant na strážce hoffenheimské branky recept nenašel.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele