32. kolo
21.04.2012 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

BVB přehrálo Gladbach a potřetí v historii dokázalo obhájit titul!

Borussia Dortmund nepřipustila žádné komplikace, snadno přemohla jmenovkyni z Gladbachu a tím si, bez ohledu na další výsledky zajistila obhajobu mistrovského titulu! Meisterschale se tak vrací do Vestfálska podruhé za sebou, což se Schwarzgelb povedlo v historii celkem třikrát! Borussia natáhla svou sérii bez porážky na neuvěřitelných 26 utkání...

Kloppovi hoši, jež byli hnáni kupředu úspěšným vystoupením mnichovského Bayernu začali rovnou pěkně od podlahy, měli balón na svých kopačkách a drželi si územní převahu. Naproti tomu Hříbata se spíše zaměřila na defenzivu. První nadějná akce na sebe nechala čekat do desáté minuty, kdy se zpoza vápna a přes stínujícího Danteho odhodlal ke střele Lewandowski, jeho přízemní rána ovšem k levé tyčce nezaplula.

Brazilský obránce byl obsazen do hlavní role i nadále, a to nejen svými obrannými zákroky, či pasy a celkovou organizací obranné hry Gladbachu, ale také lehké teči, jíž dopomohl Piszczekově přihrávce dostat se až ke Kagawovi, ten však následně nedokázal usměrnit balón na zadní tyč. Porýnský celek byl i v dalších minutách směrem dopředu neškodný, za což mohl být potrestaný ve 20. minutě: Ilkay Gündogan míč parádně přenesl do strany na Schmelzera, ten si poradil s Herrmannem, poté balón nacentroval před branku, kde sice Daems uhlídal Kubu, Kagawa pak našel jenom levou tyč hostující svatyně, kulatý nesmysl si následně ještě našel u brankové čáry Lewandowski, na výborného strážce branky Gladbachu ale recept nenašel.

Déle už však hostující defenziva odolávat nevydržela: Schmelzerova standardka našla na přední tyči hlavu Perišiče, jenž i s přispěním ter Stegena dokázal míč procpat do sítě - 1:0. Poté se hra na chvíli uklidnila, Westfalenstadionem přesto začaly obíhat mistrovské chorály, osmdesátitisícový stánek se v ten moment otřásal v základech! Po půlhodině hry mohl po Hummelsově dalekonosném pasu na rozdíl dvou branek zvýšit Kagawa, jeho ráně ale něco chybělo - šla totiž nad branku. Stejně dopadla také střela Perišiče.

Hummels se čím dál častěji vysouval tam, kde to má rád, do pokutového území, ale toho soupeřova, kde působil zejména při standardních situacích jako velikánská hrozba! To se ostatně potvrdilo ve 37. minutě, kdy odvrácený rohový kop vracel do ohně Schmelzer, jeho kolega z obranné čtveřice ovšem z bezprostřední blízkosti na ter Stegena nevyzrál. Ten musel zasahovat i proti střele Perišiče.

Po pauze se začalo ve stejném tónu, ovšem po ráně Gündogana, jenž mířila vysoko nad branku, bylo pořádně horko na druhé straně: Reus obelstil jak Schmelzera, tak i Weidenfellera, potom se mu však před odkrytou branku postavil prve jmenovaný, jenž tak zachránil svůj tým od nejhoršího! I tady pak udeřilo známé pravidlo... Schmelzer dalším parádním dalekonosným pasem oslovil Lewandowskiho, ten ještě než byl faulován Stranzlem, dokázal předat Kagawovi, který celou akci vyšperkoval obejitím ter Stegena a do prázdné branky zavěsil - 2:0.

Šedesátá minuta mohla přinést definitivu, Lewandowskiho hlavičce ovšem parádním reflexem nedal možnost najít si skulinku do branky skvělý brankář Mönchengladbachu! O něco později měl na hlavě korigující branku Stranzl, jeho pokus se však do branky nevešel. Poslední minuty už se víceméně duel jenom dohrával na počest budoucího šampióna, i tak ale mohl ještě přidat další branku Lewandowski a Leitner, ani jejich neúspěch však na konečném resumé nic nezměnil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

stači aj remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
kezba1

Dnes se bude v Signal Iduna Parku slavit titul! O tom nikdo nepochybuje!

Reagovat
smazaný uživatel

doufám

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele