5. kolo
10.09.2011 15:30 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SC Freiburg 7:0

Bayern pokračuje v krasojízdě. Svěřenci Juppa Heynckese si s chutí zastříleli i proti Freiburgu a ukázali, že jsou právem považovány za největšího favorita na zisk titulu. Bavorský celek má po pěti odehraných duelech na svém kontě již šestnáct vstřelených branek a rovnou polovinu z nich vsítil sám Mario Gómez.

Bayern se od úvodu do svého protivníka pořádně zakousl. První možnost přišla již po třech minutách hry. Ribéry si pohrál se Schusterem, potom ve vápně předal číhajícímu Kroosovi, ten ale nedokázal Baumanna překonat. Odměnu za příkladný vstup do utkání dostali domácí o pět minut později. Na konci pohledné kombinační akce stála přesná přihrávka Kroose na volného Gómeze, pro kterého už nebyl problém z bezprostřední blízkosti zakončit - 1:0.

Domácí se po vedoucí brance uklidnili, trochu se stáhli a soustředili se především na bezchybnou defenzivu. K ohrožení branky se tak mohl poprvé přihlásit i Freiburg. Schuster našel dlouhým pasem Cissého, ten neváhal a vypálil, Neuerovu branku ovšem netrefil. Vzápětí zkoušel štěstí Flum, s jeho pokusem si ale poradil pozorný Neuer. Domácí odpověď pak byla znovu smrtelná. Müller si poradil ve vápně, potom posunul Ribérimu, který ač s ofsajdu, tak zamířil přesně - 2:0.

A vzápětí mohli hosté inkasovat potřetí. Schweinsteiger našel přesným centrem do vápna hlavu Gómeze, ten ale nedokázal překonat skvěle reagujícího Baumanna. V další šanci se ocitl Rafinha, tomu se ovšem do rány postavil Bastians a vychýlil střelu alespoň na tyč. Čtyři minuty před koncem prvního dějství bylo rozhodnuto. Na centr Rafinhy si naběhl Ribéry, jenž ve vzájemném souboji předčil Nicua a snadno uklidil míč na zadní tyč - 3:0.

Po obrátce se již na trávníku v hostujícím dresu neukázala dvojice Nicu - Jendrišek, na jejichž místa přišli čerství Mujdža s Dembelém. I přes změny v hostující sestavě jsme však žádné odlišnosti v průběhu hry nezaznamenali. Freiburg naopak definitivně srazily do kolen dva rychlé kontry v rozmezí tří minut. V padesáté druhé minutě se opět osvědčila spolupráce Ribéry - Gómez a druhý jmenovaný měl rázem zaděláno na další hattrick - 4:0.

Domácí kanonýr nemusel čekat dlouho a skutečně se dočkal druhého tříbrankového zápisu za sebou. Ribéry znovu posunul na lépe postaveného Gómeze, ten sice trefil stínujícího Bartha, ale míč se odrazil pro hosty tak nešťastně, že se přes bezmocného Baumanna nakonec dostal za brankovou čáru - 5:0. Svěřenci Juppa Heynckese sice neustále zvolňovali tempo hry, ale i tak si vytvářeli jednu šanci za druhou.

V 71. minutě stáhl Dembelé v pokutovém území Müllera a sudí Welz nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Gómez a napodruhé překonal nešťastného Baumanna - 6:0. V závěru symbolicky vystřídal Gómeze nadějný Petersen a hned po svém příchodu ukázal, že v něm má Bayern slušnou náhradu. Odražený rohový kop rozehrál napodruhé Schweinsteiger, na centr si na malém vápně naběhl Petersen a připsal si tak premiérovou bundesligovou trefu - 7:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, pak to Bayern odchodí.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Hosté dají z jediné střely vedoucí gol domácí uz dokazou jen vyrovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:0,Bayern si s chutí zastřílí a naladí na Ligu Mistrů!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

takhle hrají mistři

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele