2. kolo
14.08.2011 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:0

Trápení Leverkusenu ukončil až Kadlec, jenž se trefil těsně před koncem a zajistil tak svému celku premiérové tři body v nové sezóně.

Domácí se chtěli svým fanouškům revanšovat za nepovedený start sezóny, a tak se začali hned od úvodu tlačit dopředu. Do zajímavých příležitostí se dostával především Kießling, jenž dostal tentokrát na hrotu přednost před Derdiyokem, ale Wieseho se mu z klidu vyvést nepodařilo. První opravdovou šanci tak měl až ve třinácté minutě Augusto, který napřáhl z hranice pokutového území, ale Wiese fantastickým zákrokem dokázal míč směřující do levého horního rohu vytáhnout.

Farmaceutický celek byl i nadále aktivnější. Po čtvrthodině hry to z dálky zkoušel Schürrle, ale zamířit mezi tři tyče se mu nepovedlo, stejně dopadl o chvíli později také Kießling. Střela Hunta na druhé straně pak pro změnu nepostrádala přesnost, ale razanci, což s povděkem kvitoval především novic v domácí svatyni Leno. Velkou příležitost pak měl ve třicáté páté minutě po Papastathopoulosově centru Thy, ale ani on nezamířil přesně. Největší šance domácích pak přišla na sklonku první půle. Schürrle dobře uličkou poslal míč rozběhnutému Kießlingovi, ten ale z úhlu ztroskotal na Wiesem.

Po změně stran spadlo utkání do ještě většího průměru, zajímavých situací před oběma brankami tak bylo pomálu. V padesáté první minutě rozehrával přímý volný kop z nadějné vzdálenosti Ekici, ale ke vší smůle trefil pouze zeď, celá situace jakoby pak lemovala zbývající průběh utkání. V 65. minutě měl obrovskou možnost na otevření skóre Schürrle, ale povedenou ranou mířil těsně vedle.

Za dalších deset minut dal o sobě poprvé vědět Kadlec. Český bek rozehrál standardní situaci parádně, ale Wiese míč směřující do pravého horního rohu stačil konečky prstů vyškrábnout. Konečné rozuzlení pak přišlo čtyři minuty před koncem. Na rohový kop Castra si vyskočil Derdiyok,trefil ale jen spoluhráče Rolfese, od nějž se balón odrazil ke Kadlecovi, a ten se nemýlil - 1:0. V nastaveném čase pak mohl vedení pojistit Derdiyok, ale dnes skvělý Wiese míč za svá záda nepustil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

můj tip :2

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
cokl.d

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele