8. kolo
01.10.2011 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:1

Leverkusen po dvou hrůzostrašných ligových zápasech vyhrál a udobřil si tak fanoušky, kteří před čtrnácti dny museli sledovat katastrofální prohru v derby s Kölnem. Naopak Wolfsburg neměl dnes takové štěstí jako proti Kaiserslauternu a z Porýní odjíždí poražen.

Bayer byl v tomto utkání již do začátku lepším týmem. Do vedení mohl jít už v sedmé minutě, kdy si na Balitschův krásný nákop za obranu ze strany zběhl Sam, nicméně proti jeho zakončení se dokázal vymrštěnou rukou na poslední chvíli zaskvět padající Benaglio. Sam byl i u druhé výrazné akce Leverkusenu. Ve třinácté minutě Ochs za sebe zbytečně nechal projít míč, Sam toho využil a nacentroval do malého vápna, kde se k hlavičce prodral Kießling, jenomže ten také nechal vyniknout Benaglia, jenž míč vyrazil při přesouvání se do středu branky.

Gólové vyjádření tlaku domácích přišlo ve čtrnácté minutě. Po krásné kombinační akci Kießlinga s Derdiyokem se do šestnáctky dostal Gonzalo Castro, udělal Benagliovi kličku a jeho střelu do poloodkryté branky nezastavili už ani marně se vracející Russ se Schäferem.

Vypadalo to, že by se dnes v BayAreně mohly konat gólové hody. Bylo tomu ovšem jinak. Tlak Werkself ustál a další výraznější příležitost měl až ve 36. minutě Ballack, ovšem jeho střela nártem na odraženém míči z pětadvaceti metrů zaplula těsně vedle pravé tyče.

Do kabin se tak šlo za stavu vyhovujícího domácím. Ten se ovšem změnil po čtvrthodině hry druhého poločasu. Tým Robina Dutta již zdaleka tak neexceloval jako v první pětačtyřicetiminutovce a nakonec na to doplatil. Schäferův centr od rohového praporku tečoval Balitsch, komunikace mezi brankářem Lenem a stoperem Toprakem nezafungovala, prvně jmenovaný zůstal na čáře a druhý si zase nechal Maria Mandžukiće daleko od těla, čehož chorvatský útočník využil a hlavou pohodlně srovnal.

Po inkasované brance začala hitparáda neproměněných šancí Stefana Kießlinga. Tu první si sedmadvacetiletý sniper připsal v 62. minutě, kdy šel sám na Benaglia, jenomže zvolil špatné finální řešení a stopeři Wolfsburgu jej na malém vápně zastavili. Jak se mají takovéto situaci řešit ale za tři minuty všem ukázal Eren Derdiyok. U švýcarského hrotového útočníka přistál nákop Balitsche z vlastní půlky, stopeři VfL mu nechali až moc prostoru a když se kolem něj shlukli, pro bývalého útočníka Basileje nebylo nic jednoduššího než se otočit zády k brance a krásnými nůžkami vrátit vedení na stranu farmaceutiků.

Wolfsburg se pak již prakticky nedostal do hry a hrozili jen domácí. Nejprve těsně vedle na odraženém míči po standardní situaci pálil Sam, v 78. minutě pak Kießling využil další díry v obraně hostí, jenomže jeho střela z nevýhodného úhlu zadní tyč minula. Někdejší hráč Norimberku mohl skórovat znovu za dvě minuty, po jeho rybičce se ale znovu zaskvěl Benaglio a míč z pod břevna vytáhl na rohový kop.

Kießling svou střeleckou smůlu definitivně protrhl pět minut před koncem řádné hrací doby. Střídající kapitán Rolfes uplatnil svůj přehled o hře, poslal jej do samostatného úniku a Benaglio už byl tentokrát bez šance. Definitivní pojistku ještě mohl přidat Castro, po chybě rozhozené obrany a přihrávce Sama ovšem znovu nechal vyniknout Benaglia a potvrdil, že i přes jeden vstřelený gól zakončovatelem jednoduše není.

Leverkusen si pak již vítězství pohlídal, dokonce ještě mohl navýšit skóre. Toprakovu hlavičku po rohovém kopu ale lapil nejlepší hráč hostí Benaglio a Kießlingovu střelu zastavila levá tyč.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayer Leverkusen 4 - 2 VfL Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele