31. kolo
14.04.2012 15:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 3:3

Hertha se nevzdává. Ani ve hře v oslabení, ani po dvoubrankovém manku se berlínským borcům nepodlomila kolena a z BayArény odvážejí alespoň jeden bod. Leverkusen mohl po zápase hovořit spíše o štěstí, na druhou stranu je třeba mu připsat k dobru schopnost maximálně využít minimum nabídnutých šancí.

Hosté vstupovali do zápasu spíše s obrannou taktikou, ale díky pasivitě domácího celku se ve druhé polovině první pětačtyřicetiminutovky dostali do dvou velmi slibných gólových příležitostí. Avšak jak v prvém, tak i ve druhém případě nedokázal Ben-Hatira přibližně ze vzdálenosti sedmi metrů trefit třemi tyčemi vymezený prostor. O to mrzutější pak tedy byla branka, kterou si na své konto připsal domácí André Schürrle. Psala se již čtyřiačtyřicátá minuta, když německý reprezentant dokázal nejlepším možným způsobem naložit s Barnettovým pasem z levé strany do pokutového území.

To, co si hosté o přestávkové pauze předsevzali do druhého dějství, vzalo jistě rychle za své, když po pouhých šesti minutách hry skórovali domácí borci podruhé. Simon Rolfes dokázal svou povedenou přihrávkou najít Stefana Kießlinga. Na tuto rychlou souhru nedokázala obrana "Staré dámy" včas zareagovat a tak mohl útočník Werkself rozradostnit ochozy stadionu podruhé. Stále však bylo pro Herthu dost času odpovědět a hosté skutečně drželi modrobílý prapor vysoko. Na dvoubrankové manko výborně zareagoval trenér Rehhagel, když do hry poslal duo Torun - Lasogga.

Střídání přineslo své plody. Již po pár minutách na hřišti se Lasoggovi podařilo hlavou snížit gólový stav a po této brance vystupňovali hosté své tempo ještě více. Ofenzivní snažení Modrobílých přerušila v pětašedesáté minutě další nepříjemná okolnost. Tou byla Kobiašviliho červená karta a následný pokutový kop. Proti Rolfesovi, jenž se k penaltě postavil, se však svým zákrokem blýskl brankář Kraft. Navzdory "hře o desíti" dokázali hosté stav utkání otočit - o obě branky se navíc postaral vystřídavší Torun. Nejprve vyrovnal po Rukavytsyově přihrávce zleva do vápna, za šest minut dokázal ve spolupráci s aktivním Raffaelem ranou ze šestnácti metrů potrestat Barnettův trestuhodný pas dozadu.

Opojné vedení Hertě vydrželo do čtyřiaosmdesáté minuty, když Kießling hlavou zužitkoval Castrův přímý kop. Na stavu 3:3 se do závěrečného hvizdu sudího Weinera nic nezměnilo. Po divoké přestřelce se tak Bayer 04 usadil na šesté pozici s čtyřbodovou ztrátou na Stuttgart, berlínskému mančaftu nebyla senzace přána, a tak musí Rehhagelův tým se smutnýma očima pohlížet na úspěchy Hamburku a Augsburgu.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele