22. kolo
18.02.2012 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

V Leverkusenu se zázrak nekonal, Augsburg odjel s výpraskem

Obě mužstva hodlala ukončit sérii zápasů bez výhry: Leverkusen nezvítězil ve třech předešlých utkáních, Augsburg nebral tři body již pět soutěžních kol. V tomto snažení byl nakonec dle očekávání úspěšnější domácí celek, jenž si díky přesvědčivému výkonu z druhé půle zaslouženě připsal do ligové tabulky tři body. Situace FCA je naopak stále vážná, bavorský klub zůstane v sestupových vodách.

První vážnou šanci měli na svědomí hosté, když si po brzkém rohovém kopu našel míč v šestnáctce Hosogai - jeho střela však jen těsně minula branku Bernda Lena. Domácí jedenáctka v úvodních minutách vypadala jako po kocovině z úterní prohry v Lize mistrů. Přesto si dokázala Werkself ve třinácté minutě vytvořit slibnou šanci, když se po přihrávce Castra objevil před gólmanem Jentzschem Schwaab. Domácí zadák však nezareagoval pohotově a tak Callsen-Bracker mohl na poslední chvíli situaci zachránit.

Celých dvacet pět minut byl Leverkusen dopředu zcela bezzubý. Jako blesk z čistého nebe se tak všem v BayAréně jevila situace po rohovém kopu domácích, kdy se ve vápně nedomluvili Langkamp s Oehrlem, čehož využil Kießling a bez problému zavěsil - 1:0. Po inkasované brance působili hráči FCA jako mírně otřeseni, beztak dokázali nenápadité pokusy Bayeru odvracet od svého pokutového území. Z herní šedi tak mohl vyniknout sympatický pokus Renata Augusta, jehož rána těsně minula svůj cíl.

Velkou šanci na vyrovnání měli hosté na konci první půle, avšak skvělý Leno dokázal odvrátit tečovaný Ostrzolekův centr. Povzbuzení hosté kuli železo, dokud bylo žhavé, a v poslední minutě prvního dějství ještě dvakrát atakovali domácí svatyni. Nejprve Kießling s velkým štěstím odklidil balon před Möldersem, následně Leno zasáhl proti hlavičce Langkampa, odražený balon dostal na hlavu Koo, jeho pokus tentokrát na čáře odvrátil v hodině dvanácté Castro.

Domácí borci tak zuby nehty udrželi hubené poločasové vedení. Dlouho se však z tohoto těsného náskoku ve druhé půli neradovali. Mölders prodloužil přihrávku z pravé strany patou na Kooa, který se ocitl zcela volný na hranici pokutového území. Korejec nijak neotálel a poslal balon za Lenova záda do sítě. Touto brankou se hosté natolik osmělili, že Mölders a Callsen-Bracker obdrželi v rychlém sledu za sebou žluté karty. Jakoby to byla předzvěst závažnější rány, kterou měli hosté inkasovat jen o chvilku později. V šedesáté minutě se po ose Augusto - Bender dostal míč ke Castrovi, jenž z krátké vzdálenosti poslal Leverkusen opět do vedení.

O čtyři minuty později bylo v BayAréně ještě veseleji. Schürrle ukořistil ve středu hřiště balon a po krátkém úniku vyzval do zakončení Kießlinga, jenž si po překonání Jentzsche připsal druhý gólový zásah. Byla to právě tato branka, co vnesla do řad domácích tolik potřebný klid. Werkself v následujících minutách zcela ovládla bojiště. V sedmdesáté minutě se do listiny střelců zapsal Schürrle, když si po bleskovém kontru opět vyměnil balon s Kießlingem a po obejetí Jentzsche navýšil skóre na 4:1. Zápas se pak jen dohrával, balon bezpečně cirkuloval v řadách Bayeru a odevzdaní hosté složili zbraně. FCA tak odjíždí s prázdnou, Leverkusen si po anabázi s Barcelonou výrazně spravil chuť.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele