20. kolo
03.02.2012 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Borrusia může slavit: kýžené tři body a k tomu návrat kanonýra!

Na promrzlém EasyCredit Stadionu byl, alespoň v prvním dějství k vidění pohledný ofenzivní fotbal obou celků, kýžené rozuzlení ovšem nakonec paradoxně přišlo až po změně stran, kdy se po pěkné akci zapsal do střelecké listiny kapitán Kehl. Toho ještě v závěru doplnil Barrios.

Norimberk nechtěl opakovat prospaný začátek, který mu prohrál utkání v Hannoveru, a tak na svého protivníka od samého úvodu vlétnul a držel se hluboko na polovině BVB. Žlutočerní byli touto až moc ofenzivní taktikou evidentně zaskočení, což se hned záhy málem projevilo: hned dvakrát centroval do pokutového území Hloušek, napoprvé ale neuspěl přes houštinu těl před sebou Maroh, a po hlavičce Simonse zachraňoval na brankové čáře Kagawa. Ani to ovšem spícího obra neprobudilo. Frankové se nadechovali k dalšímu náporu, přičemž se do hlavní role obsadil klíčový muž domácí sestavy Pekhart. Ani jemu však nebylo přáno, a právě tento moment měl být jakýmsi spouštěčem pro ofenzivní hráče Borussen.

Hned nato Kehl vymyslel parádní kolmici za obranu na rozběhnutého Lewandowskiho, ten ale znovu ukázal, kde tkví jeho největší slabina...a pouze nastřelil Schäfera. Rázem to byli hosté, kdo měl navrch, avšak ani jim nebylo evidentně souzeno: Großkreutz z úhlu vysoko přestřelil, Lewandowski z blízkosti neusměrnil balón mezi tři tyče a další jeho povedený pokus pro změnu vytěsnil Schäfer. Motorem na straně Borussie byl opět (jako se už při Götzeho absenci stalo pravidlem) Kagawa, který měl sám před sebou velkou možnost, zadovkou ale na Schäfera nevyzrál. Nakonec se mohli radovat norimberští, ale Eigler z ideální pozice hlavičkoval nad branku.

Po změně stran se domácí ani nestačili rozkoukat a už museli lovit balón ze sítě! Leitner vyslal parádní křižný pas do volného místa mezi Wollscheida s Hlouškem, přičemž hlavně český bek pořádně zaspal a umožnil tak Piszczekovi vrátit míč pod sebe, kde ho nekompromisní placírkou uklidil na vzdálenější tyč Kehl - 0:1. Tímto momentem ale byla pohlednému fotbalu z obou stran vystavena důrazná stopka a k vidění začal být, i vzhledem ke ztíženým klimatickým podmínkám spíše boj.

V takovémto duchu se vlastně pokračovalo až do závěrečné desetiminutovky, ve které Dortmund přidal kýženou pojistku. A byl to střídající Barrios, kdo si celou akci rozběhl, ránu Kagawy sice Schäfer vyrazil, ale na Barriosovu dorážku už byl krátký - 0:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (11)

Přidat komentář
Losinho

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

věřim BVB 0:2

Reagovat
Lahvac-CZ

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Něco mk říká, že tady bude překvapení.. 2:1

Reagovat
pavel.fotbal

Nebude ! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

posledni zapas na tiketu takze BVB musi

Reagovat
bruchy

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooo

Reagovat
bruchy

Obdivuju všech 46 000 fanoušků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele