25. kolo
10.03.2012 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha je zpátky na dně. Postaral se o to neméně trápící Köln

Trenérský návrat Otto Rehhagela na lavičku berlínského celku se zdá se bude obtížnější, než se zprvu očekával - po výhře nad Brémami přišlo další zklamání s Kölnem, strastiplná cesta Herthy tím pádem rozhodně nekončí.

Kozli se mohli po jednozápasové pauze opět spolehnout na sehrané útočné duo Novaković - Podolski a právě to měla být jejich největší útočná hrozba, což se také po chvíli začalo potvrzovat. Domácí měli pár minut na oťukání, potom už ale pěvně uchopili dirigentskou taktovku do svých rukou: Peszko svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval, zatímco Brečkův centr před číhajícím Novakovičem odklidil jen tak tak Lell. Hra měla, vyjma neškodné hlavičky Perdedaje naprosto jednoznačný průběh...během krátké chvíle měl dvě velké příležitosti Novaković, nejprve ovšem z malého vápna hlavičkoval nad branku, po téže situaci z 27. minuty branku opět netrefil.

A když už to nešlo kombinačně, tak Brečko napálil míč zpoza vápna, ani jeho pumelice si však prostor tří tyčí nenašla. To se vzápětí mohlo svěřencům Stale Solbakkena pěkně vymstít, Kobiašvili si vzal pod palec standardku, na hranici penalty nejvýše vyrostl Hubník, proti němu se ovšem postavil bezchybný reflex Rensinga! Ve 36. minutě si však český stoper vybral slabší chvilku, Brečko okamžitě míč posunul Clemensovi, jenž ho umístil přesně k pravé tyči, mimo dosah Krafta - 1:0. Novaković mohl záhy přidat pojistku, ale neuspěl, stejně tak jako na opačné straně Lasogga, jehož hlavičku zastavil opět spolehlivý Rensing.

Zkušený harcovník Otto Rehhagel už se nemohl dál na hru svých svěřenců koukat, a tak neváhal hned o pauze sáhnout ke dvěma změnám: Toruna a Lasoggu nahradil na jaře téměř nepoužívaný Ben-Hatira s Ramosem. Ani to však hru berlínského celku příliš nepovzbudilo, definitivně rozseknout mohl zápas Novaković, proti byl ale nejdříve kdo jiný, než Kraft, následně pro změnu hlavičkoval slovinský kanonýr mimo.

Nečekaná šance se pak pro Herthu objevila po hodině hry, kdy byl po souboji s Kobiašvilim, do něhož přišel Jajalo až minutu po dvanácté chorvatský středopolař krátce po svém nástupu na trávník poslán sudím Winkmannem zpátky do šaten. To však mělo jenom jedno vyústění: Kobiašvili měl po kontaktu s Rietherem až moc poznámek, do vzájemné debaty ještě přispěl svým dílem tradiční řečník na straně Kölnu Podolski a výsledkem celé situace byly dvě žluté karty pro gruzínského veterána (jedna za faul) a druhá červená karta na domácí straně, tentokráte pro Podolskiho. Závěrečné minuty mohly přinést kýžené srovnání, ale Raffael, ani Ben-Hatira míč do sítě nedostali.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele