11. kolo
30.10.2011 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FC Köln - FC Augsburg 3:0

Köln dokázal na debakl z Westfalenstadionu odpovědět tím nejlepším možným způsobem, vysokou výhrou nad neškodným Augsburgem. Kozli zvládli již třetí domácí vystoupení v řadě a posilují tak svou pozici ve středu tabulky, zatímco Bavoři zůstávají v bezprostředním ohrožení.

Utkání začalo v hodně ospalém tempu. Mírně navrch sice měli hosté, ale ani jim se nedařilo něco zásadního vymyslet. Z prvních minut tak nejvíce zaujalo vynucené střídání Möhrleho, jemuž nedovolil pokračovat ve hře stehenní sval, a tak se na jeho místě objevil Sankoh. A byl to právě obránce Sierry Leone, kolem kterého se v devatenácté minutě prohnal Podolski a z úhlu překonal Jentzsche - 1:0.

Augsburgští mohli na nečekaný úder téměř vzápětí odpovědět. Bellinghausen našel parádním centrem Mölderse, ten ale hlavičkoval pouze doprostřed brány, kde stál připravený Rensing. O chvíli později dostali hostující ambice další těžký direkt. Hosogai zastavil ve vápně Clemense a sudí Gagelmann překvapivě ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Podolski a s přehledem upravil na 2:0. Do poločasu se poté již nic zásadního neudálo.

Po krátkém oddychu dostala hra přece jen rychlejší spád. Hned dvakrát během pár minut dal o sobě pořádně vědět Brinkmann, ani jedna jeho rána se však mezi tři tyče nevešla. A tak Kozli znovu trestali. Odražený balón se ve vápně dostal k Peszkovi, ten si pohrál s Callsen-Brackerem a přízemní střelou na zadní tyč zvýšil již na 3:0. Polský reprezentant tak konečně zaznamenal svoji premiérovou branku v Bundeslize.

Köln se po třetí brance stáhl a soustředil se především na obranu, Augsburg tak měl před sebou až nečekaně velké pole působnosti. Toho se snažil využít především střídající šikula Gogia, který se hned třikrát dostal k ohrožení domácí svatyně, přičemž nejnebezpečnější byl jeho poslední pokus, kterým kmenový hráč Vlků napálil tyč. Hned vzápětí ovšem hostující naděje uvadly, Oehrl totiž zezadu sestřelil Riethera a musel předčasně do kabin.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele