2. kolo
14.08.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - FC Augsburg 1:1

V oboustranně ofenzivním utkání plném šancí se nakonec oba soupeři rozešli smírně. Augsburg sice po brance Mölderse dlouho vedle, ale ve druhé půli už nedokázal s domácími držet krok, na konečných 1:1 pak deset minut před koncem srovnal Shechter.

Lautern pod dojmem posledního nezdaru začal aktivněji a snažil se co nejdříve dostat k ohrožení soupeřovy svatyně, ale byli po nakonec hosté, kdo si vypracoval první možnost ke skórování. Baier udělal s míčem několik kroků do středu, odkud následně vypálil, ale trefil jen spoluhráče Ndjenga, od nějž se balón odrazil do zámezí. Rudí ďáblové odpověděli v sedmé minutě šancí Shechtera, ale pozorný Jentzsch byl na místě včas.

Za dvě minuty udělal osudovou chybu v rozehrávce Rodnei, míče se chopil Baier, následně předal Möldersovi, ten se zbavil Abela a ze 13 metrů zakončil rychlý protiútok střelou do levého růžku - 0:1. Domácí se začali po inkasované brance ještě více tlačit dopředu, ale byli to opět augsburští, kdo mohl navýšit vedení. Tentokrát pro změnu chyboval Trapp, jenž minul Ndjengův centr, ale míč pomalu směřující do branky nepustil za čáru dobře postavený Dick.

FCK se dlouho nemohlo dostat na dostřel, výjimkou byla pohotová střela Tifferta, se kterou si ale Jentzsch věděl rady. Po půlhodině hry potom přišly další velké chvíle bavorského celku. Nejprve se po akci de Jonga s Bellinghausenem dostal míč do ideální pozice k Ndjengovi, jenž ale z ideální pozice nedokázal zamířit mezi tři tyče. Vzápětí se v téměř totožné střelecké pozici ocitl sám bývalý hráč Rudých ďáblů, ale nevedl si o moc lépe, než jeho spoluhráč. Poslední možnost před přestávkou měl po Iličevičově nabídce Shechter, ale z úhlu pálil přesně do míst, kde stál připravený Jentzsch.

Po obrátce jakoby za domácí nastoupilo na trávník jiné mužsto, svěřenci Marca Kurze si totiž vytvářeli jednu příležitost za druhou. Nejprve se po akci Shechtera tlačil do zakončení Sahan, ale De Roeck byl u míče rychlejší, vzápětí potom pálil těsně vedle Dick. Nedáš, dostaneš se tak i tady mohlo ve 49. minutě opakovat. Mölders ve ve vápně obtočil kolem Abela, ale pozorný Trapp si s jeho zakončením tentokrát poradil. Za další čtyři minuty našel Shechter v pokutovém území Sukutu-Pasa, ten se dostal z bezprostřední blízkosti do zakončení, ale v tísni mířil těsně vedle.

Vzápětí měl ten samý hráč na noze další obrovskou příležitost na vyrovnání, ale ani tentokrát nedokázal rozradostnět fanoušky, Jentzsch míč za svá záda nepustil. Po hodině hry měl další ojedinělou šanci Augsburg, ale Ndjeng ztroskotal podobně jako jeho spoluhráč na výtečném Trappovi. V dalších minutách se tlak Kaiserslauternu ještě více stupňoval. V sedmdesáté minutě rozehrál rohový kop Tiffert, nejvýše si vyskočil Rodnei, ale hlavičkoval pouze do místa, kde stál připravený Jentzsch.

Vzápětí nenašel recept na zkušeného brankáře ani střídající Kouemaha, po něm neuspěl v další možnosti opět Sukuta-Pasu, ale bylo jen otázkou času, kdy kýžená vyrovnávací branka přijde. Ta nakonec padla deset minut před koncem, Sukuta-Pasu našel mezi stopery Shechtera, a ten prudkou střelou k pravé tyči překonal Jentzsche - 1:1. V úplném závěru pak měl ještě dvě velké příležitosti FCA, ale střídající Gogia trefil ze standardky spojnici a Mölders ztroskotal na skvěle vyběhnuvším Trappovi. Oba celky si tak připisují po bodu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
cokl.d

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele