13. kolo
18.11.2011 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lautern nedokázal odolat, Bayer si odváží tři body

Leverkusen po několika nepřesvědčivých výkonech konečně zabral a z Betzenbergu si podobně jako v minulé sezóně odváží plný bodový zisk. O utkání rozhodla chyba na začátku druhé půle, po které již Kaiserslautern nedokázal najít recept na zkušenějšího protivníka.

Rudí ďáblové začali, jako je u nich v domácím prostředí zvykem hodně aktivně, ani hosté ovšem nezůstali nastolenému trendu nic dlužni, a tak byl od počátku k vidění hodně svižný fotbal. První nebezpečnou akci si v páté minutě vypracoval Bayer. Castro sklepl balón do nohy Ballackovi, ten ale pálil pouze do místa, kde stál připravený Trapp, jenž míč nadvakrát zkrotil. Ten samý hráč střílel i vzápětí, tentokrát ovšem jeho pokus zablokoval pro změnu Abel.

Mimořádně rušnou desetiminutovku olemovaly dvě šance na opačné straně. Nejprve utekl obraně Kouemaha, zacílit do prostoru branky se mu ovšem nepodařilo. O chviličku později měla stejné vyústění i spolupráce Tifferta s Fortounisem. Poté však tempo hry značně upadlo, hrálo se především ve středu pole, výsledkem čehož bylo velké množství faulů na obou stranách. Něco změnit se snažil aktivní Ballack, z úhlu ovšem branku netrefil.

Po obrátce začal získávat větší jistotu o poznání zkušenější Leverkusen, do žádné stoprocentní šance se však dlouho dostat nemohl, i tak ale nebyla o zajímavé okamžiky nouze. Dalekonosným pokusem se prezentoval Bender, povedenou ránu ale Trapp skvělým reflexem zneškodnil. Varování si domácí k srdci nevzali, a tak přišel zákonitý trest. Tentokrát natáhl zpoza vápna Ballack, Trapp balón špatně odhadl a poté už ho nedokázal ztlumit - 0:1.

A do třetice příležitost Bayeru. Bender vyslal na Trappa další křižnou ránu, ten balón vyrazil pouze k Castrovi, jenž ale nedokázal trefit opuštěnou branku. Poté se začali probouzet rovněž domácí. Po spolupráci se Sahanem ovšem Kouemaha na strážce hostující svatyně nevyzrál. Stejným výsledkem skončil i dalekonosný pokus Fortounise. Hra opět začala nabírat na intenzitě. Na druhé straně musel nepříjemnou střelu Reinartze zachraňovat Trapp.

O pár minut později už to však bylo přece jen o dvě branky. Míč se po ose Kießling - Bender dostal až k Samovi, jenž přízemní ranou nedal Trappovi šanci zasáhnout - 0:2. Bývalá opora Rudých ďáblů tak podobně jako v minulé sezóně poslala svého bývalého zaměstnavatele do kolen. Domácí se sice ve zbývajících minutách snažili s výsledkem ještě něco udělat, vyjma neškodné hlavičky Kouemahy však vyšli naprázdno.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele