17. kolo
19.12.2010 17:30 CET
3 : 5
(0:3)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 3:5

Mistrovský Bayern přece jen přezimuje na pohárovém umístění, dnes totiž uspěl v přestřelce na hřišti Stuttgartu a vylepšil si pozici před očekávanou jarní stíhací jízdou. Naopak Stuttgart, o jehož prohru se primárně postaral bývalý švábský kanonýr Gómez, završil katastrofální podzim a zimu stráví na předposledním místě.

Domácí přitom začali velice dobře, hráli agresivně, s velkým zaujetím a brzy přišly šance. Hned v sedmé minutě hostující obrana zapomněla na Bičakčiće, který ale po Bokově centru hlavou jen vyprášil Buttovy rukavice. Veterán v bavorské svatyni musel být i nadále v pozoru, to když se po pravé straně prohnal Träsch a tvrdě vypálil. Bayern se poprvé ozval až v patnácté minutě, Müller po pěkné kombinaci s Ribérym a Gómezem ovšem v záklonu střílel nedůrazně.

Mnichované se po laxním začátku dostali do hry a v 31. minutě také do vedení, když Müller prostrčil na Gómeze, který před Ulreichem nehnul ani brvou a napálil míč pod břevno - 0:1. Ten samý hráč byl o pět minut později i o druhé branky, když vybojoval na Delpierrovi ztracený míč a poslal ho na malé vápno, kde se ve skluzu trefil Müller - 0:2. Magickou čtvrthodinku Bayernu pak završil dvě minuty před odchodem do kabin Ribéry, který si z levé strany posunul balon do středu a pak parádní ranou zvýšil už na poločasových 0:3.

Do druhého poločasu v dresu VfB vyběhl i Harnik, který byl očekáván v základu, a hned ve 49. minutě snížil, když zblízka zužitkoval Pogrebňakův centr - 1:3. Než se domácí tým ale stačil nadechnout k dalšímu náporu, byl vrácen zpět do trpké reality. Tři minuty po snižovací brance totiž Ribéry poslal míč do ohně, Ulreich chyboval a Gómez vrátil hostům tříbrankový náskok - 1:4.

Za další dvě minuty už byl Stuttgart na ručník, tentokrát Müllerův pokus Ulreich jen vyrazil a dorážející Gómez si už nenechal hattrick ujít - 1:5. Chvíli nato mohli půl-tucet završit Müller s Ribérym, jenže tentokrát se Bayernu nezadařilo a naopak v 64. minutě korigovali Švábové. Cacau skvělou přihrávkou uvolnil Harnika, ten zachoval chladnou hlavu a míč poslal nechytatelně k levé tyči - 2:5.

Co se gólové produkce týče, to ovšem ještě nebylo všechno. V 70. minutě střídající Gentner ošálil Pranjiće a nacentroval takovým způsobem, že balon nikdo nezasáhl a bylo z toho snížení už na "pouhých" 3:5. V závěru zápasu pak Stuttgart předváděl podobnou hru jako na jeho začátku, až na nepovedené zakončení Pogrebňaka si ale prakticky nic nevypracoval a kalich hořkosti v podobně bundesligového podzimu si tak musel dopít až do dna.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 FC BAYERN

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 Dortmund klopytnul, tak toho musime vyuzit!! Doufam, ze Robben nas prijde v sedmdesate minute podporit!!

Reagovat
smazaný uživatel

hosi jak vypada s robbenem? nevite kdy bude v plne sile?

Reagovat
smazaný uživatel

Ze pry na jare uz by mel byt v pohode... Doufejme!! A prejme, at se povede i stredecni 'odveta' na hristi VfB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele