21. kolo
05.02.2011 15:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Kaiserslautern 3:2

Před zápasem se čile spekulovalo o tom, že by se kromě Jana Morávka mohl do základní sestavy Kaiserslauternu dostat také Adam Hloušek. Nová postava ze Slavie Praha ale nakonec v úvodu zůstala s číslem 24 jen na lavičce. Ani jeden z Čechů ale neodvrátil porážku jejich týmu 2:3, kterou si hosté způsobili především nepovedenou první půlí.

Úvodní okamžiky zápasu patřily spíše Hoffenheimu, který se často tlačil na útočnou polovinu hostů, nicméně ze své aktivity nedokázal vytěžit nic extra. Na druhé straně se ke střele těsně před vápnem dostal po přihrávce Lakiće český záložník Jan Morávek, který ale svou střelou minul.

I tak musel být brankář Starke brzy povolán do služby a hned v plné polní. Ve 12. minutě se po chytrém přiťuknutí ze středu hřiště dostal k pěkné střele z levého kraje šestnáctky Leon Jessen. Pak ale přišlo to horší pro hosty. Pravý záložník Oliver Kirch byl totiž v průměrně tvrdém střetu nešťastně zasažen Ibertsbergerovou kopačkou do nohy. Ke smůle K'Lauternu to však bylo přesně v místě, kde se následně Kirchův kotník prohnul do želatinových proporcí, a tak nebylo divu, že byl záložník po chvíli odveden do kabin. Ve 28. minutě tak přišel velký moment pro již zmíněného Adama Hlouška, který na svou premiéru v novém dresu tedy příliš dlouho nečekal.

Jenže mladý český záložník nepobyl na hřišti ani několik desítek vteřin a už se musel koukat, kterak vypadá rychlý protiútok domácích v poměru 4 na 2. Nejdříve vypálil Salihović ostrou střelu, se kterou si brankář Sippel ještě dokázal poradit. Ke smůle hostů však vyrazil míč přímo před kopačky dobíhajícího Sigurdssona, pro nějž nebyl problém dorazit do opuštěné branky - 1:0.

Účet prvního poločasu byl vypsán ještě na jeden gól a znovu v podání Hoffenheimu. Tentokrát to byl Rudy, který centroval do prostoru před bránu, kde však míč netečoval ani obránce Abel, ani útočník Ibišević, a tak se z nahrávky stala překvapivě gólová střela - 2:0.

Ihned po změně stran Sigurdsson ukázal, že mu střelecký apetit a odvaha rozhodně nechybí. Jeho pokus z dobrých třiceti metrů pořádně vystrašil brankáře Sippela.

A byl to právě všudypřítomný Sigurdsson, který předvedl, jak vypadá reklama na přesné centry. Svým milimetrově přesným našel hlavu vyskočivšího Salihoviće. Ten se dostal k důraznému zakončení i přesto, že byl velmi těsně hlídán. Znovu tak musela zasáhnout až poslední instance v podobě bleskových reflexů brankáře Sippela.

Po osmapadesáti minutách přišel prakticky stejný moment, jako při prvním gólu Hoffenheimu. Jen s tím rozdílem, že tentokrát se radovali hosté. Srdjan Lakić svou střelu nejdříve opřel o tyč, od které se míč odrazil přesně do míst, kde stál střídající Erwin Hoffer - 2:1.

A pokud byste nevěděli, jak rychle vyrovnat vývoj zápasu, pak po dnešku určitě navštivte kabinu Kaiserslauternu. Uplynulo jen necelých 60 vteřin a bylo to 2:2. Po centrovaném míči a následné mlýnici v pokutovém území domácích vyrovnal Rodnei.

Jenže ani to nebyl konec bláznivých okamžiků. Vedad Ibišević si parádně narazil se Salihovićem ve středu hřiště, zhruba 15 metrů od branky a zcela osamocen před bezmocným brankářem Sipplem si v klidu poradil - 3:2. Jen pro doplnění a zdůraznění faktu - vyprodaný stadion viděl 3 branky během 4 minut! Nutno však podotknout, že především branky hostů byly poněkud překvapivé a do jisté míry i zaviněné nedůrazem a nepozorností obrany Hoffenheimu. Lauternu totiž dnes v celkovém hledisku kombinace příliš nevycházela.

Hostům i přesto svitla naděje. Střídající Braafheid totiž vydržel na hřišti jen 6 minut, než byl po hloupém a zbytečném souboji s Tiffertem, zcela mimo dění hry, poslán pod studenou vodu do sprch. Už proti deseti tak dostal dobrou možnost právě Tiffert. Ten rozehrával standardní situaci na hranici šestnáctky, zhruba na úrovni levé tyče - svým první pokusem orazítkoval zeď, druhým pak těsně minul.

A protože se už žádná další střela na hřišti neujala, dokázal Hoffenheim ve velmi zájímavém a vypjatém utkání zvítězit těsně 3:2.

Autor: Filip Horký

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hloušek na hřišti od 28. minuty, příšetě od začátku. Jinak pozice a formace šitá jemu na míru tak věřim že se mu tam bude dařit i když bych ho rád vyděl radši hrát za slávii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele