17. kolo
18.12.2010 18:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

FC St. Pauli - 1. FSV Mainz 05 2:4

Hráči Mainzu zvládli zápas se St. Pauli na jedničku a vezou si z půdy tohoto nováčka cenné tři body. Nejenže touto výhrou ukrojili tři body z náskoku Borussie Dortmund, ale napsali tím vítěznou tečku za svojí nejvyvedenější podzimní části v historii klubu.

Zápas začal ve svižném tempu, byť trávník nebyl v ideální kondici a kombinace na obou stranách často vázla. Hosté se dostali do vedení již v 11. minutě, když Hennigs ztratil na vlastní polovině míč, který mu ukradl Adam Szalai a přihrál André Schürrlemu na první gól - 0:1.

Tento mladičký útočník se mohl radovat z gólu podruhé v 28. minutě, když opět svojí pravačkou překonal brankáře Haina. Tentokráté mu asistoval Malik Fathi - 0:2. Domácí se však nevzdávali a také si vypracovali několik slibných příležitostí. Nicméně gól na 1:2 padl až z pokutového kopu, který proměnil Mathias Lehmann. Radost však hráčům St. Pauli nevydržela dlouho, neboť Adam Szalai zvýšil v 41. minutě na 1:3, když na malém vápně z voleje přehodil bezmocného Haina.

Druhá půle proběhla v opoznání opatrnějším tempu, přesto divákům přinesla další dva góly. V 63. minutě vykřesal naději pro St. Pauli opět Mathias Lehmann, když se prosadil poněkud šťastným lobem z dálky. Hosté hrozili převážně z breaků, které byly velmi nebezpečné. V 73. a 79. minutě po šancích Szalaie visel gól ve vzduchu. Pojišťujicí gól se povedlo vstřelit až Marku Caligiurimu v 83. minutě, když svojí pravačkou překonal Haina počtvrté. Hosté si tak zaslouže vezou domů všechny tři body.

Autor: Jaromír Eybl / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele