21. kolo
05.02.2011 18:30 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 2:3

Poločasy jako den a noc. Tak to vypadalo v zápase dvou šestnáctibodových týmů. Stuttgart nejprve totálně propadl v úvodní větě fotbalového představení, když prohrával už 0:2. Jenže poté vstal z mrtvých. I díky sporné penaltě dokázal otočit vývoj utkání a nakonec vyhrál 3:2.

Úvodní okamžiky zápasu dávaly znát, že se utkávají aktuálně nejhorší celky Bundesligy - kombinace výrazně vázla, a tak byla k vidění hra mezi šestnáctkami, bez větší příležitosti nebo střeleckých pokusů.

Až ve dvanácté minutě si postavil míč ke standardní situaci Filip Daems, který se z dvaceti metrů, blíže k pravé tyči hostujícího brankáře, opřel do míče a i díky špatně postavené zdi Stuttgartu pořádně vyděsil brankáře Ulreicha. Ten měl co dělat, aby konečky prstů šanci zlikvidoval.

Také další šance přišla díky Gladbachu, i když po dlouhé odmlce. Igor De Camargo si na hranici šestnáctky parádně připravil míč na střelu a svým pokusem jen o pár centimetrů přestřelil bránu. Tím jakoby zavelel k útočným manévrům - například Stranzl také ukázal, kterak to vypadá, když má člověk v noze výbušninu. Jeho střelu dokázal brankář Ulreich vyrazit alespoň na roh, po kterém už zahřmělo. Pro balón si totiž nejvýše vystoupal Dante, který ve 29.minutě z hranice malého vápna poslal Borussii do důležitého vedení - 1:0.

Obrana Stuttgartu se následně sesypala úplně. Důkazem budiž Funk. Ten prohrál triviální souboj o míč, z čehož resultovala krásná akce. Idrissou s Reusem si parádně přihráli a doslova darovali gól Igoru De Camargovi, který měl zakončení do prázdné branky hodně lehké - 2:0.

Tyto dva góly se vešly do tříminutového intervalu. Tím jen Stuttgart dokázal, jak špatně na tom letos je. To ostatně potvrzovala i ubohá statistika - jediná střela a ještě mimo branku v celém prvním dějství.

To druhé se mu v úvodu vyvedlo o poznání lépe. Šťastný odraz míče po centru Harnika, nereagující hlídač Dante a dobré zakončení. To vše pomohlo Pavlu Pogrebňakovi ke snížení na 1:2.

Jen o pět minut později přišel další mimořádný moment tohoto bundesligového kola. Artur Boka dokázal na hranici vápna poslat vodorovnou přihrávku Martinu Harnikovi, jehož zakončení přineslo překvapivé vyrovnání na 2:2. Tento průběžný výsledek byl tolik nečekaným i díky již zméněné mizérií, kterou předvedl hostující Stuttgart v prvních pětačtyřiceti minutách. Nejvíce to bylo vidět asi ve hře zálohy - zatímco hostující nebyla zprvu vidět, po přestávce na hřišti jednoznačně dominovala.

Otázkou tedy bylo, jestli letos poprvé vyhraje Mönchengladbach doma nebo Stuttgart venku. Čtvrthodiny před koncem to vypadalo spíše na domácí tým. Po rohovém kopu se míč z kopačky Reuse dostal až k Idrissouovi, který ale nedokázal v dobré příležitosti zakončit. Jen o minutu později však přiletěl míč do vápna znovu a tentokrát i s kýženým efektem - gólem. Ten ale neplatil, protože jak jednoznačně ukázaly televizní záběry, ve velké mlýnici byly ve hře ruce zakončujícího Dante. A těmi, jak je známo, útočník branky střílet nemůže.

Velmi spornou situaci přinesla 87. minuta. Do tohoto momentu skvělý Dante totiž v šestnáctce skluzem odebral míč od nohy Pogrebňaka. Nejdříve zasáhl míč, až pak došlo na kontakt s končetinami hostujícího útočníka. Přesto hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop, jehož úspěšné exekuce se ujal Timo Gebhart - 2:3.

Tímto výsledkem i velmi zajímavé utkání skončilo. Stuttgart tak udělal veledůležitý krok za záchranou. Borussia naopak ještě více zabředla do sestupového bahna.

Autor: Filip Horký

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 pre Mgladbach do toho nebojte sa útočiť De Camargo potom Reus a Stranzl už máte v posledných desiatich zápasoch tri víťazstvá najprv 0:4 potom 0:1 a znova 0:1 ked vonku ide tak aj doma. Držím vám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Veselac

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele