1. kolo
20.08.2010 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:1

Obhájce titulu Bayern Mnichov vstoupil do nové sezony výhrou. Na svém trávníku vedl od začátku střetnutí, výhru mu přesto zajistil až v první nadstavené minutě Schweinsteiger.

Osmačtyřicátý bundesligový ročník pomalu ještě ani nezačal a úřadující mistr už slavil premiérový gól nové sezony. Pohlednou technickou akci měli na svědomí dva mladíci. Thomas Müller vzduchem elegantně narazil míč Tonimu Kroosovi, jenž mu míč vrátil, nejlepší střelec mistrovství světa udělal z posily Vlků Simona Kjaera statistu a podél zkoprnělého Diega Benaglia levou nohou poslal míč do sítě.

V 18. minutě mohlo být v Allianz Areně ještě veseleji, van Bommel skvěle vysunul za nesehranou obranu Wolfsburgu Kloseho, jenomže ten si nechal míč moc utéct a jeho zpětné vrácení míče pod sebe na Müllera už odvrátil Barzagli. Pořádně horko před Benagliem bylo opět o osm minut později, Ribéry se s lehkostí sobě vlastní zbavil Pekaríka, po zemi odcentroval do pokutového území, Kjaer s Klosem ale míč minuli a z druhé vlny dobíhající Müller zase minul branku.

Následující minuty až do čtyřicáté první se odehrávali v režii Bayernu, který Wolfsburg prakticky do ničeho nepustil. Benagliovu bdělost až pak prověřil po Ribéryho přirážce Contento, nicméně švýcarský brankář míč dokázal vyrazit na roh. První poločas by se tedy dal shrnout jen tím, že Bayern měl velkou převahu, více držel míč, ale ze všeho vytěžil jen jeden gól.

Druhý poločas začal ostřeji Wolfsburg. Hned ve druhé minutě druhé půle nechal Lahm vystřelit Mandzukiće a mohl být rád, že střela chorvatské posily VfL orazítkovala za Buttovými zády tyč. Netrvalo to ani minutu a Wolfsburg opět uvědomil Bayern, že druhé dějství už začalo. Džeko dostal zády k brance míč od Mandzukiće, dokázal si ale poradit a bohužel pro předloňského mistra vystřelit vedle.

Bayern se svou odpovědí spěchal a přišel s ní už za minutu po Džekově pokusu - Ribéryho ránu zpoza obránců ale dokázal Benaglio vytlačit z prostoru tří tyčí. Za malinkou chviličku ale znovu hrozili Vlci. Van Buyten zbytečně pouštěl míč Buttovi, ten ale z čáry vysprintoval později, než by potřeboval a nakonec byl velice rád, že stihl ještě zakročit proti Džekově střele.

Ofenzivní hody i nadále pokračovali, Lahmův centr od středové čáry mohl do branky hlavou posunout Klose, jenomže na míč nedosáhl a ošemetnou situaci na roh vyrazil Benaglio. Prakticky z další situace se musel činit i Benagliův protivník Butt, jenž zmenšením úhlu Misimovićovi po svém špatném odkopu zmařil šancí hostí na rohový kop. K tomu si ale stoupl sám Zvjezdan Misimović, Butt si nepostavil nikoho na přední tyč, bosenský záložník našel svým centrem od rohového praporku Edina Džeka, jenž hlavou umístil míč právě do volného prostoru v brance Hanse-Jörga Butta.

Od vyrovnávající branky se hra přelévala z jedné strany na druhou s tím, že Bayern měl o něco málo více šancí. Gólu se ale Mnichované dočkali až v samotném nadstavení. Nakrátko rozehraný roh nakonec Franck Ribéry poslal na zadní tyč, kde našel nikým nehlídaného Bastiana Schweinsteigera, jenž ve skluzu poslal míč za nešťastného Benaglia a rozhodl o výhře Bayernu.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (18)

Přidat komentář
diastan

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme silnější než v minulý sezoně a world cup toho dukazem. Věřím v zisk všech trofejí 4:1 hatrick Muller FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN MUNCHEN EV

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

zostava mohla by vám vyjsť...

Reagovat
Garbicz

2:0 hoši jedeem

Reagovat
smazaný uživatel

pozor vlci přes lého posílili hlavně obranu, která byla loni katastrofa,zůstal Misimovič a taky utok Grafite - Džeko navíc je to první kolo to může být ošidné můj tip remíza

Reagovat
smazaný uživatel

GO WOLFSBURG!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stoperská dvojice Wolfsburgu

Reagovat
Legolas John

2:1

Reagovat
mike.84

dobře ty

Reagovat
Legolas John

tak jsem to trefil

Reagovat
smazaný uživatel

dej se na hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Bastian bohužel udělal bayern až mo chyb a vlastně si to skoro sám prohrál... wolfové měli 3 šanci a z toho jednou to byl blbej odkop butta a po druhý zase van buyten nesmyslně nechal míč buttovi vyřítil se džeko a bylo štěstí, že to neskončilo gólem.. jinak hře nemůžu nic vytknotu.. jak byl muller tohle jaro skoro vždycky neviditelnej tak teď byl viditelnej až moc toni taky slušnej výkon a jinak bommelum bodíček bezchybnej... zasloužil si ho, když před tim snad ješět víc prasácky zfauloval contenta jak kdyby se hrál hokej... škoda tý karty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele