2. kolo
29.08.2010 15:30 CET
3 : 6
(1:3)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 3:6

Malé porýnské derby nabídlo nevídanou show. Oba dnešní soupeři zcela zapomněli, co to znamená obrana, a k vidění tak bylo mnoho šancí a také gólů, kterých nakonec padlo devět. Dvě třetiny z nich vstřelil Gladbach a odváží si tak šokující výhru 6:3 ze hřiště vysoce favorizovaného Leverkusenu.

Ač z ochozů BayAreny zněly hlasitěji popěvky fanoušků z nedalekého Mönchengladbachu, tak na hřišti byl od prvních minut pánem domácí tým. První příležitost vypracoval aktivní Barnetta pro Derdiyoka, s jeho hlavičkou si ale poradil Bailly. Hostující brankář dlouho nemusel řešit žádné zapeklité situace, defenziva před ním totiž pracovala velmi dobře a gól navíc padl na opačné straně hřiště. Ve dvacáté minutě vybojoval Idrissou míč na ležérním Vidalovi, následně našel v malém vápně Herrmanna a ten z bezprostřední blízkosti razantně zavěsil - 0:1.

Leverkusen byl v šoku a mohl být rád, když minutu nato netrefil míč dobře Bradley, kterého po rohovém kopu na zadní tyči zcela zapomněl Ballack. Domácí tým tak přežil a ve 24. minutě naopak srovnal krok. Z pravé strany vyslal centr Castro, do vzduchu vysokočil nejvýše Derdiyok a na jeho hlavičku do protipohybu neměl Bailly nárok - 1:1. Bayer04 poté nadále měl převahu a po půlhodině hry mohl skóre otočit, když do Kadlecova centru skvělým způsobem trknul Kießling a hosty zachránilo od pohromy břevno.

Ke konci poločasu ale začala Hříbata vystrkovat růžky naplno a domácí nevěděli, kde jim hlava stojí. Jejich brankář Adler si poradil s tvrdými střelami Bradleyho i Reuse, ve 40. minutě ale po rohovém kopu už neudržel ránu Marxe a dorážející stoper Brouwers stál na správném místě - 1:2. To ovšem ještě nebylo všechno, minutu před pauzou Idrissou i přes faul ve vápně přistrčil míč na Herrmanna a ten se z kroku trefil do horníhů růžku branky, čímž upravil na poločasových 1:3.

Po změně stran se očekávala stíhací jízda domácích, vše ale bylo jinak. Reus nejprve těsně přestřelil, v 58. minutě se ale k přímému kopu z uctivé vzdálenosti postavil Arango a levačkou fantasticky vymetl šibenici i v druhé brance - 1:4. To už pro Leverkusen zavánělo debaklem, naštěstí pro něj se mu dvě minuty nato podařilo snížit. Vidal si dravým náběhem do vápna vymodlil faul na Marxovi a sám následně s jistotou proměnil nařízenou penaltu - 2:4.

Dvoubrankový rozdíl mezi soupeři ale příliš dlouho nevydržel. Za další dvě minuty oslovil Reus Aranga, jeho pumelici sice skvělým zákrokem vyrazil Adler, proti dorážejícímu Idrissouovi už ale nebylo obrany - 2:5. Následně si střelci dali zhruba desetminutový "oraz", v 69. minutě se ale síť domácí svatyně vlnila znovu. Arango vysunul Reuse, tomu se od soupeřovy defenzivy dostalo neuvěřitelného luxusu a mladý reprezentant křižnou střelou završil na půltucet branek - 2:6.

Bayeru se ovšem opět podařilo vcelku brzké snížení, tentokrát během několika sekund. Na dlouhý míč s Baillym naskočil Kießling, domácího brankáře ve vzduchu postrčil a následně do prázdné branky uklidil míč. Sudí Stark se nad Leverkusenem slitoval a gól na 3:6 uznal. Chvíli nato mohl dát čtvrtý domácí gól střídající mladík Jörgensen, který sice zakončoval chytře do protipohybu hostujícího brankáře, těsně ale minul. Bayer se i ve zbývajících minutách snažil výsledek ještě zkorigovat, to se mu ale již nepovedlo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Castro, výborný obránce! Škoda že už nehraje C. Ramelow :)

Reagovat
smazaný uživatel

pry 4:0 to jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele