12. kolo
13.11.2010 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 0:1

Ve hodně průměrném bundesligovém utkání utržilo překvapení aktuální sezónu z Mainzu už čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. Hostujícímu Hannoveru vystřelil výhru Pinto, který se trefil z úctyhodné vzdálenosti krátce před poločasem.

Začátek utkání byl hodně vyrovnaný, obě mužstva dobře bránila, hlídala si střed hřiště, a tak bylo pro útočící mužstvo vždy velice těžké dostat se vůbec do nějaké střelecké příležitosti. Jediným prostředkem, jak alespoň trochu ohrozit branku soupeře, byly střely ze střední vzdálenosti.

Krátce před koncem první půle dostal zápas teprve pořádný náboj. Nejdříve Ivanschitz ztroskotal tváří v tvář na hostujícím brankáři Fromlowitzovi, navíc odražený míč Holtby poslal k nepochopení domácích fandů pouze nad břevno. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, udeřili hosté. Roh Rausche odvrátili domácí pouze k Pintovi, který ze skoro třiceti metrů překonal Wetkla - 0:1.

Do druhého poločasu vstoupil domácí Mainz s mnohem větším elánem a chutí s utkáním ještě něco udělat, nejlépe ho otočit ve svůj prospěch. Několik velice dobrých střeleckých pokusů však zlikvidoval v pohodě chytající Fromlowitz a při pokusech o kombinaci na hranici šestnáctky si zase velice dobře počínala hostující obranná čtveřice.

Po tlaku domácích přišla opět hodně vyrovnaná fáze, ve které hosté ukázali svou vyzrálost. Drželi dlouho míč na svých kopačkách, hráli hodně na jistotu a dlouhými kombinacemi doslova deptali domácí fotbalisty, kteří sice byli aktivní, ale nedokázali z toho nic vytěžit.

Do konce utkání už se nic nestalo, a tak si Hannover odváží z Mainzu velice důležité tři body. Naopak domácí se začínají výkonnostně hodně propadat, což se sice očekávalo, ale rozhodně chtěl Thomas Tuchel se svými svěřenci hrát nahoře co nejdéle.

Autor: Michael Künzel / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele