3. kolo
12.09.2010 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Kaiserslautern 2:1

Mainz to dokázal znovu. Domácí v červenobílých dresech sice od přesné střely Lakiće ve 20. minutě brzy prohrávali, ale s otáčením zápasů nemají svěřenci kouče Tuchela problémy a potvrdili to i dnes, ačkoli štěstí stálo na jejich straně. Nejprve dvacet minut před koncem vyrovnal po odraženém balonu a skvělé práci Holtbyho Bungert a hned za čtyři minuty skončila za Sippelovými zády i tečovaná střela Schürrleho. Jelikož opařený Kaiserlautern odpověď ve zbývajících minutách nenašel, skončili rudí ďáblové poprvé v sezoně poraženi.

Falck derby začala obě mužstva koncentrovaným výkonem v zadních řadách. Postupem času ale hosté začínali přejímat iniciativu a taktovku utkání, první šanci ale měli domácí, když Fuchs v 18. minutě z přímého kopu trefil levou tyč. Hned dvě minuty na to odpověděl Lautern ještě o řád efektivněji - Hoffer ramenem sklepl nákop do běhu Lakićovi, který si balon sice předkopl, ale i tak ještě stihl do Wetklovým výběhem odkryté branky pohotově zakončit. Domácí se nenechali zaskočit a už za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, Soto však z dobré pozice na vápně mířil nepřesně.

V následující fázi hosté konsolidovali svoji hru a vrátili se do organizovaného postavení. Na druhé straně hrál Mainz velice zbrkle, často kazil přihrávky i souboje jeden na jednoho, ke své škodě to ale Kaiserlautern nechal nepotrestáno. Postupem času se obraz hry změnil v bojovný a kromě dalšího Fuchsova přímáku, který tentokrát kontroloval Sippel, toho první poločas už příliš nepřinesl.

Domácí kouč na nepříznivý vývoj utkání reagoval o poločase a hned dvojitě - na hřiště se podívali Heller a agilní Schürrle. Hráči FSV si zřejmě v kabině něco vyslechli, vzali si trenérova slova k srdci a po kratičkém rozjezdu následovala série pološancí v podání Hellera, Schürrleho, Sota a Polanského. V 64. minutě to pak zkoušel ještě Karhan. To vše ještě domácím ke gólu nestačilo, za šest minut už se ovšem dočkali - Soto přihrál do dezorientované obrany míč na Holtbyho, který tváří v tvář Sippelovi našel ještě lépe postaveného Bungerta, který prázdnou bránu před sebou bezpečně trefil - 1:1.

Mainz nepolevil, už za dvě minuty se dopředu tlačil Schürrle, ještě před šestnáctkou vystřelil a jeho tvrdou ránu hostující Dick tečoval tak nešikovně, že Sippelovi už bylo natahování málo platné a v opaření vyrovnání hosty opařila ještě vedoucí branka. Do konce zápasu už se lauternští neprobrali, Mainz v klidu dohrál a připsal si zasloužené tři body.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

můj tip 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele