29. kolo
09.04.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

Bayern po trefě Thomase Müllera v Norimberku dlouho vedl, ale nakonec se i díky nedorozumění v obraně, které využil Eigler musí spokojit pouze s bodem.

Bayern vstoupil do utkání nejlépe jak mohl, psala se pátá minuta, Robben si na pravé straně poradil s Pinolou a potom pěknou křižnou přihrávkou našel v pokutovém území Müllera, ten si balón dobře zpracoval, obhodil si vracejícího Cohena a prostřelil bezmocného Schäfera - 0:1.

Domácím chvíli trvalo, než se z inkasované branky oklepali, ale postupem času se začali dostávat opět do hry, v jedenácté minutě to z velké dálky zkoušel Mak, ale mířil hodně nepřesně. Norimberk byl aktivnější, další střelu vyslal Ekici, ale obrana Bayernu si tentokrát poradila. Ve 24. minutě zkoušel štěstí znovu Ekici, ale jeho rána byla zablokovaná, do odraženého balónu se opřel Cohen, ale ani on nedokázal zamířit přesně.

Po půlhodině hry musel ze hřiště odstoupit zraněný Gündogan, na trávníku ho nahradil Jens Hegeler. Hra obou týmů byla v této chvíli plná nepřesností, výjimkou byla situace z 39. minuty, Kraft podcenil jednoduchý odkop, ale měl velké štěstí, protože Eigler byl od míče poměrně daleko, a tak ho nedokázal usměrnit do opuštěné branky.

Po změně stran udělal hostující trenér Louis van Gaal dvě změny, zraněného Pranjiče nahradil Contento a druhou žlutou kartou ohroženého Kroose vystřídal Tymoshchuk. Ve 49. minutě pálil hodně nebezpečně Hegeler, ale Kraft mohl nakonec zůstat v klidu, protože střela mířila nad branku. V 57. minutě našel Wolf pěkným pasem Maka, ale ani ten nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Bayern se ovšem nepoučil, a tak přišel po hodině hry zasloužený trest, Kraft vykopl míč přímo k nohám Eiglera, který se nerozpakoval a z 26 metrů ho napálil do opuštěné branky - 1:1. Hostující kouč vzápětí provedl další změnu, místo Müllera poslal na trávník Miroslava Kloseho. Zkušený útočník mohl krátce po svém příchodu ihned skórovat, Robben rozehrál rohový kop z pravé strany přímo na hlavu Kloseho, ale jeho hlavičku zastavil na brankové čáře dobře postavený Cohen.

V 77. minutě mohl rozhodnout Gómez, ale Wollscheid ho tak důsledně obtěžoval, že hostující kanonýr nedokázal zakončit podle svých představ. A když nedokázal tři minuty před koncem využít svou příležitost ani Hegeler, tak se oba týmy rozešly zaslouženou remízou.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uhrát 2.místo je povinnost 0:2 BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

Už nevěřím, že na něj dosáhneme, ale stále doufám a fandím!! 1:2 - SuperMario Gomez, Arjen Robben...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele