21. kolo
05.02.2011 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen 1:0

Leverkusen prohrál v Norimberku a nedokázal tak využít zaváhání vedoucí Borussie Dortmund. Naopak domácí si připsali již sedmé vítězství před svými fanoušky a patří v tomto ohledu k nejlepším.

Začátek zápasu se nesl ve znamení velmi agresivní hry od obou týmů. Velmi aktivní byl v tomto ohledu zejména domácí záložník Cohen, který nebezpečně fauloval nejprve Vidala a později i Ballacka. První vážnější šance přišla až ve 23. minutě a byli u toho domácí. Schieber se odhodlal zhruba ze 17 metrů ke střele, Adler ale vyrazil na roh. Z něj domácí nic nevytěžili.

Poté se dlouho hrálo převážně ve středu hřiště, další šance začaly přicházet až s blížícím se koncem prvního poločasu. Konkrétně ve 42. minutě. Vidal dobře zakombinoval na levé straně s Kadlecem, ten přihrál Augustovi, následně se k míči dostal ještě Kießling, dobře se uvolnil a střílel jen těsně mimo tři tyče domácí svatyně. Byla to první vážnější šance Leverkusenu v prvním poločase.

V úvodu druhého poločasu byli přecejen aktivnější hosté. K zajímavé střele se dostal Michal Kadlec, ale mířil metr vedle brány. V 54. minutě se k další nebezpečné střele dostal Schieber, ale mířil vedle levé tyče Adlerovy branky. O šest minut později přišel rozhodující okamžik zápasu. Po kombinaci Simonse s Hegelerem se k míči dostal Eigler a z 20 metrů prostřelil Adlera - 1:0.

Hosté mohli srovnat v 77. minutě. Ke standardní situaci se postavil Kadlec a jeho nebezpečná střela jen těsně minula cíl. V 83. minutě se ke střele dostal ještě Simon Rolfes, ale ani on nedokázal vyrovnat. O tři minuty později viděl druhou žlutou kartu domácí hrdina Christian Eigler. Bayer si s nabídnutou šancí nedokázal poradit. Největší šanci spálil v 90. minutě Reinartz, který se dostal ke střele po rohu Vidala, ale na brankové čáře zachránil Judt. Norimberk si tak po vítězství nad HSV připisuje další cenný skalp.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 pre Levekusen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele