21. kolo
05.02.2011 15:30 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 3:2

Bayernu nestačil ani dvoubrankový náskok a nedokázal tak využít zaváhání svých nejbližších konkurentů v boji o titul. Naopak domácí si díky neuvěřitelnému zlepšení ve druhém poločase připisují veledůležité tři body.

Zápas začal poměrně překvapivě. Do první vážnější šance se dostali domácí. Brečko našel dlouhým autovým vhazováním Novakoviče, ten ještě prodlužoval na Peszka, před ním ale dobře zasáhl Lahm. V 11. minutě přišla první velká šance Bayernu. Pranjičův roh našel na přední tyči Gustava, ten ale nezamířil přesně. O minutu později si vypracovali hosté další možnost. Gómez dobře našel rozběhnutého Altintopa, ten přenesl přes celou šířku hřiště na Müllera, který si poradil s Brečkem a vyslal nebezpečnou střelu, ta ovšem trefila jen dobře postaveného Geromela.

Zajímavou situaci si vybojovali v 19. minutě domácí. Novakovič si zpracovával dlouhý míč, v poslední chvíli se mu ho snažil ukopnout Badstuber, trefil ale jen nohu domácího kanonýra. Hostující obránce viděl žlutou kartu a Kozlové měli možnost rozehrávat standardní situaci. K té se postavil sám faulovaný, nastřelil ale pouze zeď. O tři minuty později už mohl mnichovský celek slavit. Müller našel přesným centrem rozběhnutého Gómeze, ten přetlačil Geromela a střelou mezi nohy padajícího Rensinga poslal míč do sítě - 0:1.

Další nadějnou příležitost si Kozli vybojovali ve 29. minutě. Po kombinaci Peszka s Eichnerem se druhý jmenovaný dostal z levé strany k centru, dobře našel hlavu Podolského, ten ale mířil vysoko nad Kraftovu bránu. Za deset minut se ke střele odhodlal velmi aktivní Peszko, ale ani on nezamířil přesně. Těsně před koncem prvního poločasu přišla další parádní akce Bayernu a rázem to bylo už o dvě branky. Po odvráceném rohovém kopu domácích se míče zmocnil Lahm, dlouhou přihrávkou oslovil Altintopa, který se moc nerozmýšlel a z pravé strany pokutového území prostřelil Rensinga.

Druhý poločas už měl být vzhledem k průběhu zápasu pouze formalitou. Ale s tím se rozhodně nechtěli smířit domácí. Nejprve viděl žlutou kartu Philips Lahm, který fauloval Peszka, poté měli domácí možnost rozehrávat několik rohových kopů, následně střílel těsně vedle levé tyče Kraftovi svatyně Podolski. Ale Bayern se z těchto situací poučit nedokázal a v 55. minutě už bylo sníženo. Eichner vyslal dobrou přihrávku do uličky na rozběhnutého Clemense, pro kterého už nebyl problém poslat míč pod padajícím Kraftem do sítě.

O pět minut později se ke střele dostal Altintop, ale dobře postavený byl znovu Geromel. V této chvíli měl zápas obrovské tempo. Po odvráceném rohovém kopu se k odraženému míči dostal Peszko, přesně našel hlavu Novakoviče a bylo srovnáno. Vzápětí přišlo střídání, Altintopa nahradil Ribéry. Ten se hned po svém nástupu na trávník dostal do první akce. Přihrávkou dobře oslovil Schweinsteigera, ale Rensing na míč viděl, a tak neměl výraznější potíže.

Po prvním poločase naprosto neuvěřitelná věc se stala v 73. minutě. Dlouhý výkop Rensinga hlavou ještě prodloužil Podolski na Novakoviče, který se nenechal odstrčit Geromelem a poté bezpečně prostřelil Krafta. Bayern se snažil vzápětí odpovědět. Gómez dobře prodloužil Lahmův centr, míč skončil jen těsně vedle domácí svatyně. Tlak Mnichovského celku se stupňoval, do hry se dostal i Klose, který vystřídal Gustava. Ale ani to Bayernu nepomohlo, byli to naopak domácí, kdo mohl z brejku definitivně rozhodnout. Kozlové si tak připisují velice důležité body v souboji o záchranu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 BAYERN!!!

Reagovat
PePiG7

1-1 Podolski-Gomez

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava :-/... to mi rve duši. Bohužel to tak nejspíš bude vypadat .

Reagovat
smazaný uživatel

ten van gaal ma už sere...to zas jak poskladal

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

raději bych to viděl takto:

Kraft-Lahm,Tymoschuk(Van Buyten),Badstuber,Contento-Ottl,Schweinsteiger-Kroos(Ribéry),Müller,Altintop(Robben)-Gomez

Vadí mi tam ten Pranjič a Gustavo

Reagovat
smazaný uživatel

ale jinak doufam a věřim ve výhru Bayernu, zisk domácího titulu a triumf v lize mistrů .)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na internetu sa to kde dá koukat ??? nech to ale neseka

Dekujiii

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se LvG nevzpamatuje do doby zápasu s Interem, tak se můžem rozloučit s ligou mistrů...

Reagovat
smazaný uživatel

1. FC Köln Bayern Mnichov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele