14. kolo
28.11.2009 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 2:2

Za skvělé listopadové atmosféry na Weserstadionu skončil šlágr 14. bundesligového kola čtyřbrankovou remízou, která dala ještě větší naději Bayeru Leverkusen odpoutat se na čele tabulky a prohloubila jen výsledkovou krizi svěřenců Armina Veha.

Do první šance utkání se dostal lepší v dnešním utkání - Werder. Fringsův pas našel Almeidu, který z jedenácti metrů netrefil branku. O podobnou situaci se v osmnácté minutě pokusili Özil s Naldem, ten ale při náběhu na roh také branku netrefil. Wolfsburg se poprvé výrazněji ukázal až po dvaceti pěti minutách hry, jenomže Grafiteho pokus z hranice velkého vápna gólem neskončil.

Ačkoliv měly Brémy optickou převahu, povětšinou se dostávaly spíše ke střelám z dálky, například Hunt mohl po půlhodině hry ještě míč potáhnout blíže k brance, místo toho z dvaceti metrů netrefil branku. Hodně se za to na něj rozčílil Hugo Almeida, jenž byl v jasně lepší pozici. Vše mohlo Hunta ještě více mrzet tři minuty před poločasem - Džeko si pohrál s dvojicí Boenisch - Naldo a umístil svůj projektil do levého horního rohu. Domácí byli gólem natolik otřeseni, že do konce první půle zareagovat nedokázali.

Do druhého poločasu vyběhly oba týmy beze změn a na první příležitost se opět dlouho čekalo. Až v 62. minutě si po Huntově obelstění Hasebeho mohli domácí fanoušci konečně díky Hugovi Almeidovi zařvat gól. Werder již nebyl zcela tak dominantní jako v první půli, čtvrt hodiny před koncem navíc poslal směrem k němu výrazné memento Džeko. Bosenský útočník ale po Mertesackerově chybě trefil jen boční síť.

Druhá půle, jak už to bývá, byla rozcupována střídáními, to ale pět minut před závěrečným hvizdem sudího Güntera Perla nevadilo Edinu Džekovi, aby vstřelil svou druhou branku v utkání. Zianiho volný kop propadl do šestnáctky právě na exútočníka Teplic, jenž si už poradil.

Werder od té chvíli vrhnul vše dopředu a vyplatilo se. Özilův roh umístil do branky hlavou v první minutě nastavení Per Mertesacker, jenž tak odčinil všechny svoje chyby v utkání a zajistil dělbu bodů.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

ty si vtipalek co

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele