30. kolo
10.04.2010 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder si na svém stadionu pohrál se snažícím se Freiburgem

Werder si na svém stadionu jasně poradil s Freiburgem. Domácí si tak výrazně polepšili v boji o poháry, hosté se o další body vzdálili záchraně...

Werder tak z posledních deseti ligových utkání prohrál pouze jednou, a to v minulém kole proti Dortmundu. Jinak ale výborná forma pokračuje i nyní, což dokazuje jasný výsledek 4:0. Díky čtvrté výhře z posledních pěti zápasů se Brémy přiblížily čtvrté Borussiy Dortmund na jediný bod. Od ligy mistrů je nyní dělí body dva. Naproti tomu Freiburgu skončila třízápasová série bez porážky, ta se přelila na docela druhou stranu - třízápasovou sérii bez výhry. Z posledních deseti utkání dokázal zvítězit jedinkrát. Z předposledního místa ztrácí na sedmnáctou Bochum již tři body, ta má navíc zápas k dobru.

Přesto to byli hosté, kteří jako první vyhnali poslední opozdilce na stadionu do ochozů. Idrissou si poradil s bránícím Naldem a propasíroval míč na Fluma. Wiese si s jeho přízemním pokusem s menším úsilím poradil. Dorážející Makiadi z deseti metrů míč správně netrefil. Nicméně tón zápasu začali velice záhy udávat domácí, kteří se postupem času a noty začali stávat jasnými pány hřiště.

Veliké nebezpečí pro obranu Freiburgu znamenal Marko Marin. Ve třinácté minutě se pokoušel najít pravý horní růžek branky, nicméně těsně minul. O pár minut později svou ranou nastřelil pouze Pouplina. Hosté se ale nechtěli vzdát tak snadno a okolo dvacáté minuty dokonce drželi míč častěji na svých kopačkách. Barth chytrým obloučkem objevil volného Cissého, ten ale v jasné pozici o pár metrů minul. Wiese mohl děkovat snad leda fotbalovému Bohu.

Sympatická aktivita ale hostům příliš platná nebyla - ve 35. minutě totiž přišel úvodní kousek v Pouplinově síti. Bargfredův centr z hloubi pole prodloužil naldo do běhu Pizarrovi, který míč poslal podél vybíhajícího pouplina do sítě - 1:0. Ve čtyřicáté minutě se ještě v solidní pozici objevil Fritz. Brankář Pouplin měl ale štěstí, že jeho blokovaný pokus skončil o pár centimetrů mimo.

Druhá část pokračovala stejně, jako začala ta první. Přestože hosté měli v úvodu kratičkou převahu, nakonec se jako efektivnější ukázal domácí Werder. Po přihrávce Nalda se Özil ještě radovat nemohl, o tři minuty později, v 54. minutě, se mohl radovat z druhé branky svého týmu. Pizarro se dokázal zbavit hned tří obránců Freiburgu, nějakých dvacet metrů od branky pak neuvěřitelnou přihrávkou zcela uvolnil Hunta. A ten si sám před Pouplinem již věděl rady - 2:0.

A o pár minut později to bylo již o tři branky. Gólman Freiburgu si sice poradil s pokusy Breisgauera, nicméně balon vyrazil tak nešťastně, že dobíhajícímu Pizarrovi stačilo pouze natáhnout nohu a radovat se z čtrnácté ligové branky v této sezoně. A obránci hostů svému brankáři příliš nepomáhali. Během následujících tří minut přišly hned tři velké příležitosti. Ani Bargfrede, Özil a Naldo ale brankáře soupeře pokořit nedokázali.

Krásná branka přišla v 66. minutě. Özil si několikrát narazil se svým spoluhráčem, díky čemuž se zbavil bránícího Mujdžy, a z pěti metrů překonal bezmocného Pouplina i počtvrté - 4:0. Zápas byl rozhodnutý, kouč Thomas Schaaf se tak rozhodl hru mírně oživit různými střídáními. Do svého stého zápasu přišel Hugo Almeida, v 70. minutě vystřídal Pizarra. Mírně otlučeného Nalda nahradil Prödl. V závěru se střelou ještě prezentoval Bargfrede s Almeidou. Zápas ale skončil výsledkem 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele