25. kolo
06.03.2010 15:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 4:1

Wolfsburg předvedl dokonalý návrat do utkání. Ještě po hodině hry prohrával po Freierově trefě 0:1, poté ale vyrovnal Džeko, na jeho trefu navázal střídající Martins, po něm se trefil znovu Džeko a na konečných 4:1 výsledek v nastaveném čase upravil falší střídající Santana. Domácí VfL se tak posunulo do první poloviny tabulky na devátou příčku, to hostující se nechalo přeskočit Kölnem a je čtrnácté.

Utkání začalo za silné sněhové vánice, která pokračovala v celém jeho průběhu. Sníh zprvu vyhovoval více Vlkům, v 7. minutě střílel nad Grafite. Dopředu se ale odhodlali i hosté, ale na Fuchsově střele z 12. minuty si Hitz smlsnul. Utkání pokračovalo v klouzavém tempu, ve 21. minutě provizorně střílel Džeko.

V 26. minutě to Barzagli bolestivě schytal od Hashemiana a právě jeho prozatímní pohybová indispozice vedla k prvnímu gólu utkání. Přes italského stopera se míč dostal k volnému Freierovi, který s jistotou překonal Hitze a poslal hosty do vedení. Reakce domácích na sebe nechala dlouho čekat a v první půli se jí diváci nedočali. Proti kompaktní defenzivě Bochumi to měl Wolfsburg na sněhovém povrchu těžké.

Po poločasové přestávce se sestavy obou týmů dočkaly několika změn - v domácích barvách na hřiště vyběhl Martins místo Grafiteho a za hosty se na hřiště podívali Dedić s Prokophem. Očekávaný tlak Vlků přicházel se zlepšujícím se počasím a v 60. minutě přišlo po jednoduché akci vyrovnání - Schäfer odcentroval, k míči se dostal Džeko a zakončil - 1:1.

S nerozhodným stavem přišel příval šancí na domácí straně, v 67. minutě chyběly Džěkovi centrimetry k druhému gólu. V 75. minutě vystřelil domácím po Hasebeho centru vedení Martins - 2:1. Čtyři minuty na to zvýšil na 3:1 svým druhým gólem Džeko poté, co proměnil penaltu nařízenou za "zákrok" na svoji osobu. Bochum byla nadále bezmocná a poslední ránu jí zasadil v nastaveném čase Santana.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uf, to byl obrat!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele